Waarom zijn er Christenen die huisdieren hebben die volgens de Bijbel onrein zijn?

Een aantal pagina's terug werd er gevraagd wat er volgens de Bijbel allemaal onrein was. In die lijst kwamen ontzettend veel dieren voor, waaronder het konijn, de hond of de kat. Maar ik ken wel Christenen die toch zo'n huisdier hebben. Kan iemand mij a.u.b. uitleggen hoe dat precies zit?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De Bijbel bestaat uit het Oude en het Nieuwe Testament. Vooral in het Oude Testament worden veel dieren onrein genoemd. Dit komt vooral voort uit de joodse wetgeving, de Thora. In het Nieuwe Testament worden deze joodse wetten door Jezus Christus als niet meer van toepassing verklaard, het gaat hem immers om alle mensen het evangelie te brengen en niet meer alleen om de joden. In de Islam bestaan de onreine dieren nog wel, denk maar aan de speciale Halal slagerijen, zonder varkensvlees.

omdat deze wetten niet meer gelden onder het nieuwe verbond.

Onrein betekent voor de Joden dat je ze niet mag eten. Dat staat in het oude testament. Christenen kennen ook het Nieuwe Testament was het OT overruled.

Sinds de dood van Jezus aan het kruis zijn er geen onreine dieren meer. Dit vertelt God aan Petrus in een droom: ''Hetgeen God gereinigd heeft, zult gij niet gemeen maken.'' (voor het hele stuk: handelingen 10:11-16)

Bronnen:
Bijbel