Zijn er in Nederland, naast Jehovah's, nog andere religieuze groeperingen die langs de deur gaan?

In de VS gaan bijvoorbeeld de Mormonen/LDS ook langs de deur. Zijn er in Nederland ook nog andere groeperingen?

Toegevoegd na 7 minuten:
Ik bedoel: met als doel om je te bekeren, dus niet voor geldinzameling, etc.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

een leuke vraag! als bij mij thuis op een zaterdag morgen wordt aangebeld denk ik direct dat het de jehova getuigen zijn, als het een andere groepering zou zijn zou mij dat vreemd overkomen. maar er zijn verschillende andere godsdiensten die ook het zogenoemde goede nieuws bekendmaken weliswaar op een andere manier dan de jehova getuigen en de mormonen. zowel de evangelische kerk en de pinkstergemeente hebben een vorm van huisbezoek en een Bijbelstudie programma. ook de Stichting STEVAN doet een grootschalig evangelisatiewerk, gemeente van Christus kan ook bij je deur aankloppen nadat je je hebt ingeschreven een bezoek te willen ontvangen. een voorbeeld uit het Buitenland (Roemenie) vestitorul inparatiei lui Iehova (verkondigers van jehova en zijn koninkrijk) zijn een van de vele splinter bewegingen die zich hebben afgescheiden van de jehova getuigen, en die ook langs de deuren gaan met het voor hen goede nieuws. (zie de link)

Bronnen:
http://www.bijbelindebus.nu/overons/
http://www.gemeentevanchristus.be/
http://www.vestitorulimparatiei.ro/evenime...

Ik kan me, van ruim 20 jaar terug, herinneren dat er Mormonen aan de deur kwamen.

Vrijwel alle religieuze groeperingen in Nederland doen dit. Met vooral als doel om geld binnen te halen. Je hebt natuurlijk de kerkbalans. Maar ook komen ze vaak collecteren, of verkopen ze oliebollen, kaarten, rookworsten enz enz. Dit doen ze dan voor zichzelf (voor een kerk/moskee, aankleding van het gebedshuis, een jongerenkamp enz enz), soms doen ze het ook voor goede doelen die ze ondersteunen.

Hier in de wijk komen naast Jehova's Getuigen ook Mormonen aan de deur en nog een andere Christelijke 'groep', maar ik weet niet hoe die heet.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100