Wat staat er in de Bijbel over seksualiteit en lust?

Ik weet dat seks voor het huwelijk niet de bedoeling is, en dat begrijp ik ook:
Genesis 2:24 ‘Daarom zal de man zijn vader en zijn moeder verlaten, en zijn vrouw aankleven; en zij zullen tot één vlees zijn.’ Dus éérst verlaat je je vader en moeder, dan trouw je (je vrouw) en dan zal je één zijn (seks hebben).

Wat ik echter niet begrijp is waarom masturbatie 'slecht' is.
Is de daad zelf slecht? Zijn de erotische gedachten ook al slecht? Waarom? En zo ja, wat is slechter; de daad of de erotische gedachten?
Als een man niet masturbeert, wordt hij juist veel sneller geteisterd door erotische gedachten, na een zaadlozing verdwijnen deze afleidingen. In dat geval zou je het als 'goed' kunnen bestempelen.

Ik ken het verhaal van Onan (Gen 38), maar dit gaat over het niet voldoen van de zwagerplicht in plaats van masturbatie.

Volgens Leviticus 15:16 is een zaadlozing onrein.

Waarom? En zijn er nog andere bijbelpassages?

Toegevoegd na 4 dagen:
Op bijna al mijn vragen heb ik antwoorden gekregen. Alleen het volgende is mij nog onduidelijk: 'mag' masturbatie niet zelfs niet als je vrijgezel bent?
Een vrijgezel kan immers geen overspel plegen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Masturberen is slecht omdat je toegeeft aan de erotische gedachten en even lekker je eigen behoefte bevredigt. Wie anderen begeert heeft al echtbreuk gepleegd in zijn hoofd en masturberen is gewoon onkuis. Een goed mens (wat erg moeilijk is, maar waar je als christen naar moet streven) is een leven met continu God in je gedachten, doe Zijn wil, niet je eigen. Je kunt iemand anders weliswaar liefhebben omdat God twee mensen kan verbinden en omdat God in de andere kan spreken en zo kunnen twee mensen elkaar (goed) beïnvloeden en elkaar helpen. Even masturberen en jezelf op die manier liefhebben kan niet samengaan in het leven dat je samen met God leeft. Dat is volgens mij wel te begrijpen. De erotische gedachten op zich zijn geen zonden, dit heet wat je noemt bekoring. Eraan toegeven echter is je eigen keus en dus een zonde