Komen mensen die pesten in de hemel ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als je gepest word is dat echt waardeloos! Ik ben zelf vroeger op de lagere school ook gepest en wat voelde ik me beroerd daardoor! Ik kon er toen geen afdoende oplossing voor verzinnen en in die tijd waren er nog geen onderwijzers of zo , die open stonden voor zulk soort zaken. We spreken nu van 40 jaar geleden, dus toen werd dat nog niet zo all over aangepakt. Ik dacht altijd over alle pesters, wacht maar, what goes around, comes around, jij komt nog wel eens iemand tegen die jou aanpakt (ik durfde zelf niets, zoveel is natuurlijk duidelijk). Jaren later kwam ik een van de pesters tegen en die was nu een patiënt van mij, zij herkende mij ook meteen. Zij zei tegen mij, zo, hier lig ik dan ernstig ziek, ik voel me al shit, maar nu ben ik helemaal in de hel beland....... Ik kon haar geruststellen, ik zou keurig met haar omgaan, natuurlijk, maar het is waarschijnlijk het eigen geweten van de pesters dat ervoor gaat zorgen dat ze in een zogenaamde "hel" gaan belanden.....alhoewel sommige zich absoluut niet realiseren wat ze hebben aangericht. Wat gij niet wil dat U geschiedt, doe dat ook een ander niet..en als je het toch nodig vind om je medemens zo gemeen te behandelen, dan verdien je geen positieve reactie daarop, en zo er al een hemel zou bestaan, moet je alvorens je daar naar binnen kunt gaan, toch dat punt nog even toelichten denk ik......

Nee. De hemel is een religieus bedenksel bedoeld om mensen een doel te geven in het leven, en ze vooral aan de kerk te binden. Ik ben niet religieus en ga er daarom vanuit dat de hemel ook niet bestaat.

Er is geen checklist voor wie wel of niet in de hemel komt.

Ik geloof niet in de hemel, dus gaan er voor mij ook geen mensen heen. Dus nee, mensen die pesten komen niet in de hemel.

Waarom zouden die daar niet terecht komen? Als er al een hemel is... iedereen heeft dan toch recht op een wolkje?? Maar wie weet: misschien komen ze wel terug als pestende geest.. :-)

Stel dat de hemel bestaat. Dan was het heus niet zo zwart-wit. Mensen die pesten heb je in vele soorten. Mensen die pesten omdat ze zelf worden gepest, mensen die heel erg en heel lang pesten, mensen die een beetje pesten, mensen die spijt krijgen van het pesten, mensen die geen spijt krijgen van het pesten. Dan zou er wel onderscheid worden gemaakt. Maargoed, ik geloof niet dat de hemel bestaat.

Oke, dan nu even de Christelijke leer erbij pakken. In de bijbel staat iets als dat God zijn eniggeboren zoon heeft opgeofferd om daarmee de zonden van de gehele mensheid op zich te nemen. Dus Jezus is al gestorven om het pesten op te heffen. Mocht de hemel bestaan, dan zal zo'n pestkop er dus ook in terecht kunnen komen.

Als de hemel moge bestaan en de pestkop toont berouw, dan is die kans reëel.

Zolang het de kufar zijn die je pest. In de islam mag je deze mensen blijkbaar zelfs vermoorden en dan nog kom je in het 'paradijs'.

Na het lezen van alle antwoorden en jouw steeds terugkerende reactie, begrijp ik dat je gepest wordt. En jij vindt dat het veel te ver gaat. Ik geloof in de natuurwet 'oorzaak en gevolg', of vertaald: wie goed doet goed ontmoet. De pesters krijgen het dus terug, hoe en wanneer dan ook. Als je dit weer vertaalt naar de hemel: ja, ik geloof dat ieder krijgt zijn deel krijgt (goed en/of slecht).

Als je ervan uitgaat dat de hemel wel bestaat: Als je de bijbel letterlijk neemt, komt er niemand in de hemel. Want je moet zowel iedereen liefhebben als iedereen haten. En je moet alles maar dan ook alles verkopen wat je hebt. Als je de bijbel niet letterlijk neemt: dan weet niemand wie wel en wie niet in de hemel komt. Want bij 't niet-letterlijk nemen, ontstaat er erg veel onuitgumbare subjectiviteit. Oftewel, afhankelijk van onder welke omstandigheden je bent geboren en opgegroeid, heeft de bijbel voor eenieder een hele andere betekenis. Verder heb je de omstandigheden bij 't geboren worden en opgroeien niet zelf in de hand. Er hoeft letterlijk zelfs maar één gebeurtenis plaats te vinden waardoor je hersenen al subjectiviteit zullen opwekken voor de rest van je verdere leven. Voor zover ik weet is de samenstelling van de bijbel trouwens ook 't resultaat van subjectieve mensen. (Ik hoor 't graag als ik dat mis heb.) Daarbij doemt deze vraag bij me op: hoe kan een subjectieve verzameling van boekdelen 't woord van een almachtige / alles wetende / oneindig goed zijnde god zijn? Da's geen kritiek op god (mocht die bestaan), maar een gewoon een vraag. Als je ervan uitgaat dat de hemel niet bestaat: dan bestaat er geen zinnig antwoord op de vraag. Want als je dénkt dat ie er niet is, wil dat nog niet zeggen dat ie ook daadwerkelijk niet bestaat. Er zijn bijv. ook mensen die niet geloven dat er mensen op de maan geland zijn. Maar dat wil ook niet zeggen dat 't niet gebeurd is. Mijn conclusie is: niemand kan een definitief ontkennend of bevestigend antwoord staven.

Als er een hemel zou bestaan, dan is hij er voor iedereen. De kwaliteit van dat 'hemelse' leven is dan een weerslag van het aardse leven. Marita spreekt hier terecht over 'oorzaak en gevolg', zowel hier en nu, alsook in de 'hemel'. Laat dit je niet weerhouden om voor jezelf op te komen. Dit is geen reden om 'gestraft' te worden

Ik denk dat mensen die pesten zich later erg vervelend voelen als ze zich realiseren wat ze iemand aangedaan hebben Ik werd als kind vroeger erg gepest omdat ik slim was, een bril heb etc etc Ik kwam er laatst eentje van tegen en heb gezegd weet je wel hoe vreselijk jij mij gepest hebt? Ja zei ze, dat weet ik nog en ik heb er nog steeds spijt van.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100