Raakt hemel of hel nooit vol?

Lijkt mij, als we met zijn alle, op de hele wereld, naar de hemel of hel gaan, dat die toch een keer vol raken. Als alle nederlanders bv besluiten om op het zelfde moment naar Amsterdam te gaan. dan blijft toch ook zeker de helft buiten Amsterdam omdat het niet meer past... ?!
hoe zit dat dan met de Hemel en de Hel, zoals dat in sommige geloven word verteld.. bedoel, er zijn nog meer burgers op de wereld dan alleen nederlanders? dus nog meer mensen die ergens na de dood heen zouden moeten gaan.

(hoop niet dat ik iemand voor de "kop stoot" met deze vraag... ben gewoon echt benieuwd.)

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Nee, die raakt nooit vol, want daar bestaat reincarnatie voor. Tenministe, dat is hoe ik het zie en waar ik in geloof. Wat ik denk, is dat als men overlijd, de geest of de ziel of hoe dat ook heet dat die achterblijft. Die geesten moet ook naar een bepaalde plek toe. Ik geloof zelf (maar dat is persoonlijk) dat de hemel niet bestaat. De hemel is een plaats waar je met je geliefden samen bent, mensen die je al "levens"-lang (letterlijk meerdere levens) kent, en is ook een plek op aarde, bijvoorbeeld een woonhuis (waar de meeste mensen in wonen) of andere soorten gebouwen waar mensen wonen of ooit in hebben gewoond. Of gewoon helemaal geen gebouw (zoals veldslagen, oorlogen enz). En dat geldt natuurlijk voor alle mesen op de wereld, maar tevens ook voor dieren, dat dat de plaats is waar je heen gaat, de plaats waar je het liefst was tijdens je leven. Tijdens je leven ga je ook niet zomaar bij de buren of waar dan ook (waar je het niet kent) in huis wonen, om het zo maar eens duidelijk te maken. En Als je ergens logeert, blijf je er ook maar tijdelijk. Maar om te voorkomen (want daar gaat jouw vraag over) dat er te veel geesten op aarde gaan rondwaren als in een soort griezelfilm, is er iets "uitgevonden", dat heet "reincarnatie". Omgekeerd overlijden. Oftewel geboren worden. Is het weer tijd om terug te gaan naar de aarde, dan wordt je geboren, je leeft je leven voor zover dat mag, kan en lukt, en de hele cirkel begint weer helemaal overnieuw, met behoudt van opgedande levenservaring en zelfkennis. Dus op je vraag of het er ooit volraakt, zal ik zeggen dat dat niet zo is. Alles is tijdelijk, tenminste, dat is wat ik zelf geloof.

Er is niemand die weet of de "hemel" nou wel of niet bestaat. Dat zul je pas weten na je dood. Er zijn ook mensen die "geesten" van overledenen kunnen zien, dat zou dus betekenen dat dode mensen ook op aarde blijven?! Alleen zien wij ze niet... Je kan het ook stellen dat de hemel misschien wel de ruimte/heelal is. En daarvan wordt gezegd dat die oneindig is. Dus volraken zal die plaats nooit omdat de ruimte oneindig groot is... Echt feiten zijn er niet over "de hemel" zover ik weet. maar ik vind het wel een erg goeie vraag! En iedereen zal daar anders tegenaan kijken. Dat zul je wel zien als er meerdere reacties zullen volgen...

Ik weet geen precies antwoord op deze vraag, omdat het iets is waar je in moet geloven. Maar als de hemel het heelal is, is dat toch oneindig groot? Toegevoegd na 34 seconden: Wat hierboven dus staat ;)

volgens mij is het wel riant hoor in de hemel of de hell. misschien verbrand je wel in de hell zodat het de overbevolking op die manier opgelost word. misschien worden er ook wel engeltjes of duiveltjes weer losgelaten want er bestaan wel degelijk hele lieve mensen en hele slechte ook (helaas) en ja, buiten nederland zijn er nog meer burgers op de wereld. Sterker nog, merendeel is geen nederlander :) bij de link kan je per seconde bijhouden hoeveel mensen er in nederland zijn (geregistreerd dan) Toegevoegd na 16 minuten: a'dam is +/- 219 km2 1 vierkante meter is gelijk aan 10.000 vierkante centimeter. 1 are is gelijk aan 100 vierkante meter. 1 hectare is gelijk aan 10.000 vierkante meter. 1 vierkante kilometer is gelijk aan 1.000.000 vierkante meter. nederland heeft steeds een wisselend aantal inwoners dus je kan zelf gaan rekenen en passen of het wil. (hier op aarde dan he, niet in the air somewhere) op de gebouwen in a'dam kan je staan en reken flats en verdiepingen ook mee trouwens, dit kan ruimte schelen!!! succes :OP

Bronnen:
http://www.cbs.nl/nl-NL/menu/themas/bevolk...

Idd niemand kan je het juiste antwoord geven. ten 1e moet je al in hemel/hel geloven en dan nog weet niemand hoe het er dar uit ziet. Maar wat ik altijd begrepen heb gaat alleen je ziel naar de hemel dus.......plek genoeg

Ik weet dat er stromingen binnen het christendom (o.a. de Jehova's getuigen) zijn die geloven dat er maar 144.000 mensen in de hemel terecht komen. De rest van de 'goeden' (lees: leden van ons clubje) krijgen dan na de dag des oordeels een paradijs op aarde, terwijl de 'slechten' (lees: iedereen die geen lid is van ons clubje) worden vernietigd. Ik heb begrepen dat deze stromingen niet geloven in de klassieke versie van de hel.

De hel bestaat niet.. in de bijbel staat dat God liefde is. Een liefdevolle God zal mensen niet voor eeuwig in een hel laten branden. Dat is waarom ik niet in een hel geloof. En de hemel word niet vol. God heeft de kracht elk probleem op te lossen

Er is nooit bewezen dat het bestaat. Het is een geloof dus niemand kan antwoorden op jouw vraag.

Wat een mooie vraag! Ik zal hem beantwoorden zoals de katharen 100en jaren geleden gedaan zouden hebben. Zij waren christelijk, maar tegen de heersende katholieke kerk, je kunt ze het beste zien als een soort progressieve protestanten. Hier is natuurlijk een kleine voorafgaande uitleg voor nodig. De katharen zagen de geest als goed en in zekere zin hemels, al het materiaal was slecht en duivels. Sterker nog, de katharen geloofden dat alle materie geschapen was door de duivel en niet door God. Zij geloofden ook dat Satan, net als God, uit de eeuwigheid voortkwam, omdat nergens vermeld is, wanneer hij ontstond. Hij was er gewoon, net als God. Nu, als je er van uit gaat dat de aarde door Satan geschapen is, dan is het niet moeilijk om te beredeneren wat hel is. (Zeer zwart-wit, maar het leven rond 1100 was dan ook geen pretje). Er zijn zeven hemelen. Elke hemel wordt bevolkt door engelen. Hoe puurder de engel, hoe hoger zijn hemel, God en christus zitten in de 7e (hoogste) hemel. In de laagste hemelen worden de engelen menselijker en kunnen ook tegenelkaar strijden. Wanneer dit gebeurde viel de engel naar de aarde en werd een ziel van een mens, die via reïncarnaties of de vuurdoop en het sacrament weer naar de hemel terug kon komen. Dus Hoe meer engelen vallen, hoe meer zielen op de aarde. De aarde is al overbevolkt, misschien is de hemel dan wat leger. En als er ook steeds weer nieuwe zielen bij zouden komen, zou de hemel zich naar Gods wil uitbreidden, anders had God niet in de bijbel laten schrijven 'ga heen en vermenigvuldig u'.

Als God, de hemelen en aarde en de andere planeten geschapen heeft, dan kan hij vast ook wel een hel en hemel maken waar alle mensen in passen, mensen vanaf het begin van de schaping tot het einde.

Volgens de heer Aquino zijn engelen,(want dat ben je toch, als je indehemel wordt opgenomen) onstoffelijke wezens en derhalve nemen ze geen plaats in. Dus alle 83 miljard opgenomen zielen vullen met elkaar nog geen vingerhoedje. Hoe het in de hel zit,weet ik niet precies,maar bij het braden van een stukje vlees,valt me wel op,dat het behoorlijk krimpt. Als in de hel hetzelfde principe opgeld doet,moet het toch evenzo goed een flinke ruimte zijn die hel.

Allereerst over de hemel: De hemel is geen plaats waar net als hier mensen rondlopen. De Bijbel zegt: Ps 11:4 De hemel is Gods troon. Ps 115:16 zegt dat hij de mens de aarde heeft gegeven. Men wil graag naar de hemel, omdat daar het beter leven zou zijn dan hier op aarde. God had voor de mens een paradijs gemaakt. Anders had hij de mens direct in de hemel kunnen plaatsen. Veel mensen die niet in de Bijbel geloofden en de zgn christenen een versmelting aangingen met hun werden veel leerstellingen gewoon overgenomen. Veel mensen geloven dingen die niet eens door de Bijbel worden ondersteund, maar door hun kerk gezegd, dat ze het maar moeten geloven dat het zo is. Nergens staat in de Bijbel dat God mensen na hun dood opneemt in de hemel. Over Johannes de Doper wordt gezegd: (Hand. 2:29) Mannen, broeders, het is toegestaan met vrijmoedigheid van spreken betreffende het familiehoofd Da̱vid tot U te zeggen dat hij zowel overleden als begraven is, en zijn graf is bij ons tot op deze dag.  Ook zegt de Bijbel: (Hand. 2:34) Da̱vid immers is niet naar de hemelen opgestegen, maar hij zegt zelf: ’Jehovah heeft tot mijn Heer gezegd: „Zit aan mijn rechterhand" God heeft geen mensen nodig boven. Dus dat je na je dood naar de hemel gaat is een verzinsel van mensen. Dan de hel: Ook dat men na zijn dood in een hel terecht kan komen is een verzinsel. Nergens in de Bijbel wordt die gedachte ondersteund. Jezus heeft illustraties verteld over de rijke man en Lazarus en verzengende hitte, maar dit was niet om te verklaren dat er na iemands dood een toestand van hitte is. Kan ook niet, daar in de illustratie hij het over 1 druppel water heeft om de dorst te lessen. Kan dat letterlijk zijn bedoeld? Neen. Gehenna die in de Bijbel wordt genoemd was een verbrandingsplaats buiten muren van Jeruzalem. De Bijbel spreekt over de toestand van de doden als sheol. En hoe is het na de dood volgens de Bijbel? Zie: (Prediker 9:4-6) Want met betrekking tot een ieder die met alle levenden verenigd is, bestaat er vertrouwen, omdat een levende hond beter af is dan een dode leeuw. 5- Want de levenden zijn zich ervan bewust dat zij zullen sterven; maar wat de doden betreft, zij zijn zich van helemaal niets bewust, ook hebben zij geen loon meer, want de gedachtenis aan hen is vergeten. 6- Ook hun liefde en hun haat en hun jaloezie zijn reeds vergaan, en zij hebben tot onbepaalde tijd geen deel meer aan iets wat onder de zon moet worden gedaan. Dit is wat niet ik zeg, maar de Bijbel.

Ook atheistische wetenschappers gaan er vaak van uit dat het heelal oneindig is. Dan zou je je ook kunnen voorstellen dat hemel en hel oneindig zijn. Als je daar tenminste in gelooft.

De hemel en de hel hebben plek voor iedereen. Op de aarde zit de geest in het lichaam.. dit lichaam heeft van alles nodig om te overleven. ieder mensen verbruikt meer dan 100hectare p.p in de hel of hemel niet;).

Alleen je ziel (wat dat ook moge zijn) stijgt op en die is onzichtbaar en neemt geen ruimte in. Simpel he.

er is geen stoffelijk lichaam meer, dus kan het er niet vol geraken omdat je een lichtlichaam hebt aan de overkant hel of hemel bestaat niet alleen niveaus en ieder zit op zijn eigen niveau Toegevoegd na 58 seconden: communicatie vindt plaats via telepathie Toegevoegd na 1 minuut: ik weet dit omdat ik 3 maal een BDE (bijna dood ervaring) heb gehad

De begraafplaatsen raken vol en die moeten af en toe deels geruimd worden. Om dat dar de stoffelijke overschotten liggen. Van de mens is na zijn dood niets meer over. Alleen de herinneringen die anderen aan jou hebben. Hemel en hel is voor degenen die dit willen geloven. Dus vol wordt het er nooit.

religie is een vorm van politiek/gezag, regels om mensen massa te sturen en in bedwang te houden. er bestaat niet zo iets als god. kijk men wil het altijd beter hebben dan een ander, ook al zegt iemand dat hij niet egoistisch is. hij handeld alleen maar met liefdadigheid uit eigen belang dus als hij er iets voor terug krijg in dit geval beloofd religie hier een hemel voor. men geloofd in god omdat men bang is om naar de hel te gaan dus gaan we allemaal geloven. en dat is het hele doel van religie het sturen van massa's mensen. nu is religie uit de tijd en heeft onze overheid de rol over genomen. allen is bij veel mensen religie er zo erg in gebakken dat dat niet meer over zal gaan. bij deze blijft het fabeltje hemel en hel ook bestaan.

Ik ben zelf een christen dus ik vind jouw vraag echt grappig. In ieder geval raken de hemel en hel nooit vol. Daar hoef je je geen zorgen om te maken! Maar ga er eens over nadenken dat als je niet in jezus gelooft naar de hel gaat en dat jezus ontzettent veel van je houd! Dus ga de bijbel lezen als je nog niet gelooft en vraag zijn hulp! Liefs

De " andere dimensie " waar de doden leven , is totaal anders dan de wereld die wij kennen. Er is geen tijd, geen ruimte en geen afstand. Alles kan en gaat op een totaal andere manier. Wij aardlingen kunnen ons het niet voorstellen.

Nee, want de hemel en de hel bestaan beide niet. Zeggen dat dit niet aangetoond kan worden is dom, want er is al zo veel bewijs dat alle religies ontkracht. Het antwoord op deze vraag bestaat niet, net zoals de hemel en de hel niet bestaan. Sowieso, zelfs ALS er een hel zou bestaan, is de duivel uit de hel niet net zo aardig als god? Is slechte mensen straffen slecht of goed?

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100