Wat zegt de bijbel en het christelijk geloof over sex?

Is het zo dat een christen niet mag mastruberen?
en sex voor het huwelijk?

Weer misschien iemand waar dit dan in de bijbel staat? en houden christelijke jongeren zich hier ook aan?

Toegevoegd na 4 minuten:
** weet misschien iemand.....

Weet jij het antwoord?

/2500

De Bijbel geeft hier duidelijk antwoord op. Geen seks voor het huwelijk. Dit kan je lezen in Genesis 2:24 'Daarom zal de man zijn vader en zijn moeder verlaten, en zijn vrouw aankleven; en zij zullen tot één vlees zijn.' Dus éérst verlaat je je vader en moeder, dan trouw je (je vrouw) en dan zal je één zijn (seks hebben). Mastruberen valt onder zelfgenot. God heeft had de vrouw aan de man gegeven omdat het niet goed was dat de mens alleen was. Hij (God) gaf Eva (toen nog: Manninne) aan Adam als hulp. Niet als meesteres, niet als slavin. Zelfgenot is onbijbels. Een precieze tekst weet ik niet zo snel, maar het de Bijbel is overduidelijk tegen zelfgenot. Seks is een prachtig iets, een bloem uit het paradijs. Maar het wordt in de huidige maatschappij enorm misbruikt. Of christelijke jongeren zich eraan houden? Velen denken dat dit ouderwets is, de druk van de maatschappij (ben jij nog maagd??!!) speelt ook een grote rol. Ook is het de vraag of het een 'christelijke jongere' is of een 'kerkelijke jongeren' daar zit veel verschil tussen. Ik ben christen, en jong (18) en ik hou me eraan. Toegevoegd na 1 minuut: .. en ik hou(d) me eraan, alhoewel het soms enorm moeilijk is, is het nog vaker een geweldige bevrijding :)

Zo... dat zijn een hoop vragen in één ;) Zoals je misschien weet, zijn er verschillende christelijke kerken, met elk zijn eigen opvattingen. In al die kerken, zitten ook nog eens allemaal unieke mensen, die de bijbel allemaal op hun eigen manier interpreteren, zoals ook de bijbel zelf een interpretatie is van de mensen die hem geschreven hebben. Zo zijn er binnen de kerk, net als buiten de kerk, heel veel verschillende mensen, met elk hun eigen opvatting, en zijn de dingen die "mogen" of "niet mogen" afhankelijk van wat deze christen zichzelf toestaat. Ik ben zelf christelijk opgevoed, en dus een christelijke jongere, en kan je vertellen dat vrijwel elke man masturbeert, ook christelijke... Bij vrouwen ligt dat percentage misschien lager. Wat betreft sex voor het huwelijk: De één wil het absoluut niet, en houdt zich aan wat er in de bijbel staat geschreven: sex is voorbehouden aan het huwelijk. Degene met wie je gemeenschap hebt, daarmee ben je voor God getrouwd. Anderen (zoals ik) bekijken dit meer in de tijdgeest, en springen er makkelijker mee om, maar over het algemeen geldt wel: Een christelijke jongere denkt er in ieder geval goed over na, voor hij/zij met een ander het bed induikt. Overigens zijn er in de bijbel naast teksten die sommigen uitleggen als "sex is slecht" ook scenes beschreven die erotisch contact juist verheerlijken. Lees maar eens een stukje "Hooglied", als je een bijbel in de buurt hebt. Haha, afgelopen week kreeg mijn moeder het eventjes warm, toen ze zo koelbloedig mogelijk een stukje las over een vrouw, die het lid van haar minaar aandachtig bestudeerde en liefkoosde :D >>> Zoals je ziet, ligt het bij sommige mensen nogal gevoelig, maar de bijbel zelf is over het algemeen minder bekrompen dan de mensen die hem lezen. <<<

Het Griekse woord por·nei′a, dat met „hoererij” is vertaald, heeft een behoorlijk ruime betekenis. Het heeft betrekking op seksuele relaties tussen personen die niet met elkaar getrouwd zijn en slaat vooral op het verkeerde gebruik van de geslachtsorganen. Por·nei′a omvat daden als orale seks, anale seks en iemand anders masturberen — dingen die meestal worden geassocieerd met bordelen. Mensen die denken dat zulke daden geen „hoererij” zijn, houden zichzelf voor de gek (2 Timotheüs 2:26). Bovendien komt bij het bewaren van eerbaarheid meer kijken dan ons onthouden van daden die onder hoererij vallen. Om ’de hoererij te ontvlieden’, moeten we alle vormen van seksuele onreinheid en losbandig gedrag vermijden die tot de grove zonde por·nei′a zouden kunnen leiden (Efeziërs 4:19). Op die manier bewaren we onze eerbaarheid. ;-)

Een ander woord voor masturberen is onaneren. Dit komt van de naam Onan. Dat is een man die voorkomt in een bijbelverhaal. In dit verhaal laat hij zijn zaad op de grond lopen. Dit wordt door de bijbel veroordeeld. In het boek Genesis staat het verhaal over Onan: "Als een man overleden was, moest naar toenmalig joods gebruik zijn broer een kind verwekken bij diens weduwe, zijn schoonzus, als die kinderloos was. Dit heet het zwagerhuwelijk of leviraat. De oudste zoon van Juda, Er genaamd, werd door God gedood omdat hij slecht was in de ogen van God. Nu moest zijn jongere broer, Onan genaamd, trouwen met diens weduwe, Tamar. Onan echter maakte misbruik van de situatie: hij had wel geslachtsgemeenschap met Tamar, maar trok zich voor de zaadlozing terug en omdat Onan wist dat zo’n kind niet als zijn nageslacht zou gelden, liet hij telkens als hij met de vrouw van zijn broer gemeenschap had zijn zaad op de grond terechtkomen, zodat hij geen nakomelingen voor zijn broer zou verwekken." Een ander bijbelboek over masturberen is Leviticus. Leviticus 15:16 legt uit hoe men na een zaadlozing moet handelen; onrein zijn (dus geen heilige diensten mogen verrichten, tot de avond. De avond duidt in bijbelse context de volgende dag aan), het gehele lichaam baden en alles waarop de zaaduitstorting terecht is gekomen reinigen. De kerk heeft dit alles aangegrepen om kinderen te verbieden om te masturberen, om hun eigen lichaam te ontdekken. Die kinderen groeien op tot soms zwaar gefrustreerde volwassenen. Niet voor niets kwam er veel misbruik voor in de RK kerk en is het percentage incestslachtoffers en tienerzwangerschappen in (al dan niet streng) gereformeerde gemeenschappen veel hoger dan gemiddeld. Mensen hebben nu eenmaal behoeften. Beter hieraan toegeven door onschuldige masturbatie dan je te vergrijpen aan onschuldige kinderen lijkt mij. Onderzoek heeft verder aangetoond dat vrijwel alle mannen (ook de christelijke) in de praktijk masturberen of dit hebben gedaan. Ook veel christelijke meisjes trekken hun vriend af of pijpen hen. Naar hun mening kunnen ze dan als maagd het huwelijk in, aangezien er geen penetratie plaatsvindt.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Onanie

Ga heen en vermenigvuldig u!

Een Christen mag idd niet masturberen. Sex voor het huwelijk mag ook niet en tijdens het huwelijk mag het alleen als er een nieuw volgelingetje van het Christelijke Geloof gebakken moet worden. Maar niet zomaar voor het lekker.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100