Wat kan je verwachten als de directie aankondigt : de voorbereiding van de adviesaanvraag aanpassing organisatie is besproken?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Wat de zin betekent: - De voorbereiding is besproken. - Welke voorbereiding? De voorbereiding van de adviesaanvraag. - Welke adviesaanvraag? Van de 'aanpassing organisatie' De directie gaat dus een advies vragen over een 'aanpassing organisatie'. Dat bereiden ze nu voor. De betekenis daarvan is dat ze dus kennelijk een probleem ondervinden in de organisatie. Want hij moet aangepast worden. Ik zou meer van het probleem willen weten dat de directie ervaart. En of het waar is. En wat het imago is van degenen die het advies gaan opstellen. Dan weet je wel wat je ongeveer kan verwachten. Daar ze alleen nog maar aan het voorbereiden zijn, die adviesaanvraag, kun je hem wellicht nog beïnvloeden. Wat kun je beinvloeden? Zowel: - de perceptie van het probleem van de directie als - de formulering van de adviesvraag, als - de partij die gaat adviseren :) Succes:) Als bovenstaande niet haalbaar is, dan is het gevaar dat je onderdeel bent van het door de directie gepercipieerde probleem. In dat geval: wegwezen:) Je hebt namelijk een verkeerde directie :) (voor jou dan)

nieuw personeel of ontslagen

Niet veel goeds en zeker geen opslag... Toegevoegd op 18-05-2009 18:32:33 pak je spullen maar bijna... want die organisatie zal wel die van het werkplein zijn...

Dat je alvast een kartonnen doos mag uitzoeken om je persoonlijke spullen in naar huis te vervoeren.

De directie is bezig een verzoek op te stellen aan bijvoorbeeld Ernst&Young, Beerenschot, etc., dat zal onderzoeken of het bedrijf "gezond"is. Als dat bedrijf die opdracht krijgt gaan ze het bedrijf doorlichten en het eindresultaat zal dan waarschijnlijk zijn dat er eenlijvig rapport verschijnt, waarin staat dat er bezuinigd moet worden. Daarbij zullen voorbeelden van bezuinigingen worden gegeven, waaruit meestal helaas volgt dat er personeel dient af te vloeien. Bron: eigen ervaring.

Het wil zeggen dat een reorganisatie op termijn ingezet kan worden. Maar dan moet die adviesaanvraag natuurlijk nog wel goedgekeurd worden. En of een evt. reorganisatie voor jou consequenties heeft, valt uiteraard niet zo in te schatten vanuit deze positie.

nou dan is de eindtijd nu al begonnen

Precies wat ze zeggen; Aanpassing organisatie!! En dan in de bedrijfsvoordelige en de personeelsnadelige zin.

Grote veranderingen, reorganisatie en een slechte sfeer. Een deel van het personeel zal mogen blijven en daar stiekem blij mee zijn maar zich aan de andere kant toch schuldig voelen. Een deel van het personeel zal moeten vertrekken en daar niet blij mee zijn en diegenen die wel mogen blijven niet meer zo spontaan bejegenen. Kortom: Of je nu weg moet of mag blijven, je gaat een K**T* tijd tegemoet. Succes. Je kunt er sterker uitkomen (spreek uit ervaring).

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100