Heeft het zin om vaak op het knopje bij een verkeerslicht te drukken?

Soms zie je mensen echt 20 keer drukken (uit frustratie) Wordt het dan ook echt sneller groen of meer dan 1 keer drukken overbodig?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Vaak zitten er in het wegdek lussen die detecteren of er iemand op het stoplicht staat te wachten. Dan hoef je zelfs de knop niet meer in te drukken. Eén keer drukken volstaat, maar bij 'ons' stoplicht komen er regelmatig lijndiensten (bussen) voorbij, die voorrang krijgen. Dan start de ronde meestal opnieuw, dus als je pech hebt, moet je alles nog een keer voor laten gaan. Dan drukken we voor de zekerheid nog een keer, omdat we niet weten of het systeem in de nieuwe ronde onthoudt dat er gedrukt was voor de fietsers/voetgangers.

Was het maar zo dat het ook echt zo werkte! Pas als het verkeerslicht zijn cyclus heeft afgewerkt, en weer opnieuw op rood staat, dan pas is de knop weer gereed voor een nieuwe registratie. Dus, het werkt niet.

eenmaal drukken is voldoende,eenmaal het eerste ingedrukt gaat het circuit in werking en alle andere drukken hebben geen zin meer

Ik denk niet dat ze werken ... Maar als er een timer is in verwerkt, zal de frustratie minder groot zijn ! En ze bestaan al. (ook voor fietsers/voetgangers)

Sommige mensen hebben het gevoel dat het werkt, maar het heeft totaal geen nut. Er zijn ook mensen die heel vaak op het knopje liftdeuren sluiten drukken, dit helpt ook niet.

heeft geen zin, tegenwoordig zijn er knoppen waarbij je kan zien dat door de druk op de knop de installatie geactiveerd is. Je ziet dan een soort van looplichtje oplichten wat ophoudt als je groen krijgt. Bij de oude zwarte knoppen zijn er ook vaak mensen die niet weten of de druk nu wel of niet resultaat gaat opleveren.

lijkt me niet mensen die twintig keer lopen te drukken hebben allemaal een kleine soort van adhd

Nee, geen enkele zin want bij één druk heeft de computer die de verkeerslichten bestuurt het signaal al "begrepen". Net zoiets als dat het ook geen zin heeft om 10 x op het knopje van de muis te rammen als je PC niet onmiddelijk reageert.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100