Hoe kan je zorgen dat de jeugd niet verzeild raakt..

Hoe kan je zorgen dat de jeugd niet verzeild raakt in de neerwaardse spiraal, en het verkeerde pad op gaat. denk aan drugs / criminaliteit.

Extra uitleg:
Meestal schort het aan de opvoeding. wat als die kinderen dat niet hebben gehad? hoe krijg je ze dan nog op 't rechte pad. zoiets vraag ik me wel eens af.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Daar zijn veel dingen voor nodig, enkele voorbeelden: - Aandacht en liefde van ouders - Voorleven hoe het moet - Uitleggen en/of laten merken waar het om gaat in het leven - Blijven praten - Je verdiepen in hun leven - Interesse tonen - Luisteren - Eventueel samen met hen op zoek naar mensen met wie zij zich identificeren die een voorbeeldfiguur zou kunnen zijn

Zorgen dat je als ouder(s)/verzorger(s) voor een fatsoenlijke opvoeding zorgt.

Door goede scholing en ze goede uitdagingen te geven in het leven.

NIET, blijven altijd plekken bestaan waar de jeugd hiermee in aanraking kan komen. Denk dat het NIET te verkomen is.

goede opvoeding laten genieten, hier ligt toch vaak een probleem.

zorgen dat de jeugd zich niet verveelt

Zorgen dat ze een goede opvoeding krijgen, en bovenal gelukkig!

De jeugd moet weer waarden en normen bijgebracht worden. Ouders moeten tijd gaan spenderen met de kinderen, niet om alleen maar leuke dingen te gaan doen.

Continu alert zijn en blijven en de dialoog nooit ontvluchten.

Vooral door hun leven een positieve stimulans te geven. Op het moment dat jongeren een doel in hun leven hebben en ergens naar toe werken en in geloven, hebben zij geen behoefte aan drugs. Een mooi voorbeeld hiervan is een man in Amsterdam die jongens extra training aanbied om te leren voetballen. Al deze jongens zijn gemotiveerd om prof voetballer te worden. Daarnaast zijn ze hier zo druk mee bezig dat ze geen eens tijd hebben om na te denken over drugs

zorgen dat er ten alle tijden kansen voor ze liggen in de maatschappij en deze ook duidelijk aanduiden. en dan niet zoiets als in het leger maar echte kansen/tijdverdrijf (betaald uiteraard)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100