Als je een orgaan kon verkopen doe je dat dan ( niet aan een bekende of fam dat is nu niet van toepassing) ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Nee niet in mijn huidige situatie, ik heb het geld niet nodig en mijn gezondheid is mij lief.

Ik zou voor mezelf geen reden kunnen bedenken, maar als je je kinderen niet te eten kunt geven ligt het wel anders denk ik.

Nee. Als ik dood ben mogen ze alles van me hebben wat bruikbaar is, nu zou ik het alleen weggeven (gratis) aan naaste familie.

Nee zou ik niet doen. Bloed geef ik ook gratis en mijn organen, er van uitgaande dat ze er nog wat aan hebben zijn na mijn dood beschikbaar

Deze vraag is al eens gesteld. Maar om de vraag te beantwoorden, het verkopen van je eigen orgaan is bij de wet verboden. Je kunt je wel afvragen of het moreel verkeerd is, ik vind van wel. Het zou een slechte zaak zijn omdat er al zo weinig donoren zijn. Toegevoegd na 1 minuut: Ik bedoel daar mee te zeggen dat het orgaan altijd bij de hoogste bieder terecht komt en dat zou in mijn ogen niet eerlijk zijn. Iedereen heeft evenveel recht op een orgaan.

Nee ,dat zou ik niet doen.Stel dat ik een nier verkoop en later blijkt mijn enige andere nier niet meer goed te functioneren.Dan heb ik mijn goede nier verkocht.Buitendat vind ik het nogal luguber om organen te verkopen,ik doneer ze liever als ik ze niet meer nodig heb.

Nooit of te nimmer! Mijn lijf is niet te koop!

Het is goed dat het bij de wet verboden is. Als je in een financiële noodsituatie zou zitten, zou je lichtvaardig een besluit kunnen nemen om je organen te verkopen. Enerzijds is het stuk zelfbescherming dat dit niet mag. Anderzijds mag dit nooit een commerciële handel worden.

Nee. Als één van de mensen die mij dierbaar is, alleen zou kunnen overleven met één van mijn organen, dan zou ik het gratis ter beschikking stellen, maar ik zal nooit zomaar organen gaan verkopen. Daarvoor is mijn eigen gezondheid me te lief (wat toch anders ligt als het voor naaste familie is).

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100