Hoe ontstaat een hype?

Waarom wordt iets of iemand populair. Welke ingredienten zijn daarvoor nodig? Hebben jullie daar ideeën over?

Weet jij het antwoord?

/2500

Een hype is een verschijnsel dat tijdelijk bovenmatige media-aandacht krijgt en daardoor belangrijker lijkt dan het in werkelijkheid is. Het gevolg van dit mechanisme kan zijn dat iets wat als een hype begint, uitgroeit tot een werkelijk belangwekkend verschijnsel. Wanneer een verschijnsel in een korte periode mateloos populair is geworden, en ontstaan is zonder exceptionele media-aandacht, wordt dit een rage genoemd. Het creëren van een hype wordt wel genoemd: hypen. Hypes worden ofwel bewust in gang gezet en hebben dan het karakter van een reclamestunt, of ze ontstaan spontaan door elkaar versterkende drijfveren van enerzijds de consumenten en anderzijds de producenten van nieuws: nieuwsconsumenten hebben de neiging om iets als belangrijk beschouwen wanneer nieuwsproducenten er aandacht aan besteden, waarna nieuwsproducenten er veelal toe overgaan om meer over het verschijnsel te berichten omdat nieuwsconsumenten het kennelijk als belangrijk beschouwen.

Dat weet niemand denk ik. Als je het wel zou weten zou je in no time bakken met geld op je rekening hebben staan.

Hier heb ik een keer een leuk filmpje over gezien:

Bronnen:
http://www.youtube.com/watch?v=Yu_moia-oVI

Meervoudige media-aandacht voor een bepaald onderwerp wat op scholen en/of kantoren het gesprek van de dag wordt doordat iets leuk, apart, grappig of goed wordt gevonden.

Ik denk vooral dat het in Amerika ontstaat, kijk maar naar nike schoenen, die gekke plastic brillen etc.

Goede marketing strategie met een leuk rolemodel dat het voortouw in de hype neemt. Ons bij herhaling doen geloven dat het een hype is en dat je er niet bij hoort als je het niet hebt / er niet aan meedoet. Je richten op kinderen die hier extra gevoelig voor zijn.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100