Als je in Esch woont ben je dan (n) Escher? !

Weet jij het antwoord?

/2500

eschenaar

jij woont in Utrecht, maar bent toch ook geen Utrechtenaar? Toegevoegd na 2 uur: Ik heb eens zitten zoeken, maar volgens mij zijn mensen uit Esch gewoon Haarenezen.

Als je er vanuit gaat, dat Google de waarheid spreekt, dan ben je een Eschenaar. (Een) Escher gaat toch meestal over DE Escher en dan bedoel ik de kunstenaar zoals in de 2e bron vermeld.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Maurits_Corne...
http://www.google.nl/#hl=nl&q=de+eschenaar...

Eschenaar is net als bijv. Utrechtenaar een verouderde uitdrukking. Tegenwoordig is het ook Utrechter omdat de hoofdredacteur v.h. Utrechts nieuwsblad zich ergerde aan het feit dat sinds de Utrechtse homoseksuele affaire van 1730 de Utrechtenaar de tweede betekenis van homoseksueel had gekregen. Tegenwoordig kan je beide zeggen, maar -er is het meest voorkomende. Haarlemenaar,Amsterdammenaar, dat klinkt toch niet?Er zijn maar enkele steden die niet -er zijn, zoals Den Haag en Den Bosch. Eschenaar en escher zijn gewoon synoniemen met dezelfde betekenis, het kan allebei. Ik denk als iemand onze grote graficus niet zou kennen, diegene het niet vreemd zou vinden om 'Escher' te zeggen.

Zaterdag 3 April kun je een kermisvierder in Esch zijn! Op alle andere dagen ben je een Eschterling.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100