Wat is het vreemdste dier dat je ooit in het echt hebt gezien?

Dus niet op tv of in een boek.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Eén of andere reuzesalamder op een vuilnisbelt in Sri Lanka. Ongeveer zo groot als een volwassen krokodil. Wilde 'm van dichtbij bekijken, maar hij vluchtte weg. Maar goed ook, ik hoorde later dat ze je been kunnen breken met een slag van hun staart, als ze zich bedreigd voelen. Net een prehistorisch dier...

Een miereneter zowieso! Kijk er nou eens naar, volstrekt belachelijk ziet het eruit!

Bronnen:
http://home.kabelfoon.nl/~duindam/dieren/i...

Vliegende vis. echt vreemd een vis met grote insectenvleugels.

Een rups. Ik heb veel dieren gezien, in het buitenland en in dierentuinen. Maar laatst vond ik in de tuin een rups, en als je daar een tijd goed naar kijkt is het echt een heel vreemd dier. Hoe hij beweegt en eruit ziet.

Het vreemdste, meest onbetrouwbare en meest onvoorspelbare dier is inderdaad de mens. Hoe meer hersens, hoe gemener, lijkt het soms.

Homo sapiens

Een zeester!

Ik heb in het Zeeaquarium van Bergen een tijdje verbaasd staan kijken naar een heremietkreeft. Overal uitsteeksels, waar dienen die allemaal voor? Wat een moeite moet-ie doen om een beetje eten naar binnen te krijgen. Het beest ziet er zo kwetsbaar uit, dat is toch een makkelijke prooi? En hoe kan het zich voortplanten, met al die dingen die overal uitsteken? Intelligent design? Een haai, die is intelligent designed. Maar dit.......

Ik vond ooit een aangespoeld pallet vol met eendenmossels op een strand in Zeeland. Uiterst eigenaardige wezentjes.

de bidsprinkhaan

'T 'vreemdste' wat me te binnen kan schieten is een vuurvliegje... Ik heb blijkbaar niet veel vreemde dieren gezien in mijn leven ;).