Wat is de naam v/e object waar je ronde, kartonnen schijven kon insteken vol met kleine prentjes, die het toestel als een slideshow toont.

Weet jij het antwoord?

/2500

Een Viewmaster. Duurde even voordat ik het gevonden had... Ik weet niet of het zo heette in Nederland maar ik heb een mooie site voor je gevonden..... :) Ah vroeger!

Bronnen:
http://www.coolest-toys.com/200810/classic...

Viewmaster! Aaah, trip to memory lane... Disneys Sneeuwwitje... Leuke vraag zeg. Viewmaster dus. Taalvervuiling was toen ook al een feit.

'View-Master' is inderdaad de merknaam van het apparaat met de ronde kartonnen schijven met prentjes die we kennen van vroeger (ik weet nog de slideshow van de race tussen de haas en de schildpad, ach nostalgie...) De soortnaam voor zo'n apparaat om 3D foto's te bekijken is 'stereoscoop'.

De view master blijkt al 70 jaar oud te zijn! Toch opmerkelijk dat er, in de tijd van digitale electronica, nog steeds geen vervanger/opvolger voor is, die hetzelfde stereoscopische genoegen verschaft.

Bronnen:
http://en.wikipedia.org/wiki/View-Master

Ik ben dan al op een leeftijd dat ik kan zeggen er 1 destijds op verjaardag gekregen te hebben, de schijfjes kon je nieuw bij Blokker kopen. Allemaal spannende avonturen.

Bestaat dit apparaat dan nog steeds ?

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100