Waarom geen gehard plasticglas in de bushokjes die onbreekbaar zijn

Ieder keer als ik langs bepaalde bushokjes fiets ligt het glas eruit dmv vernielling het moet toch kapitalen kosten om er ieder keer een nieuwe glasruit in te zetten en ook nog die rotzooi op het fietspad op te ruimen

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Er is ook een kopje veiligheid. Het glas dat nu is bushokjes zit valt in duizenden kleine stukjes uit elkaar als het gesloopt wordt. Zelfs perspex vormt grote redelijk scherpe punten die gevaarlijk kunnen uitsteken wanneer het gesloopt wordt. Overigens moet je het ook schoon kunnen maken en glas is heel wat bestendiger tegen de schoonmaakmiddelen die je nodig hebt om die dingen schoon te maken dan kunststof. Je kan natuurlijk speciaal kogelvrij glas in die dingen zetten. Dat spul kan sterk genoeg worden gemaakt om met een flinke vrachtwagen overheen/tegenaan te rijden zonder dat het kapot gaat (de mensen van een lokaal vuilnis depot hebben het eens geprobeerd met een stuk dat als afval werd aangeleverd) maar het is lood zwaar, erg dik en kost kapitalen. De vraag is dan toch of je er ook maar iets mee wint want de rest van je bushokje zal dan ook extra sterk gemaakt moeten worden (anders kan je er van op aan dat je ultra sterke glasplaat gewoon gestolen wordt). Dus; zet je liever voor een paar honderd euro onregelmatig een nieuwe goedkope ruit in je bushokje of ga je enkele tonnen per bushokje uitgeven om het zo stevig te maken dat je een tank nodig hebt om het te slopen?

Waarschijnlijk is 't een simpel rekensommetje: -een glazen ruit gaat _germiddeld_ 5 jaar mee en kost 300 euro. -een kunststof ruit gaat _gemiddeld_ 15 jaar mee maar kost 1500 euro. Ergo... De glazen ruit is dan goedkoper.

Er is niks sloopbestendig, dat hebben al geprobeerd. Bushokjes van beton - gesloopt Bushokje van onbreekbaar kunsstof, gegoten uit 1 stuk. Hufterproof en onsloopbaar, en daar hadden ze gelijk in. Dat ding heeft kapitalen gekost, maar hij stond er slechts 1 week ongeschonden... In de fik gestoken! En dat terwijl dat ding tot 500 graden geen krimp geeft. Nee helaas, het is het goedkoopst en niks is sloop bestendig.

Bronnen:
http://frontpage.fok.nl/nieuws/83526

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100