Maakt jury gebruik van eigen smaak?

Iedereen heeft een eigen smaak. De een vind dat mooi en de ander dat. Dan is het toch eigenlijk hopen dat jou "inzending" bij de jury in de smaak valt?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

'n Jury moet zich vaak wel aan een "vragenlijst" houden. Niet alleen "ow dit is goed, ow maar deze nog beter". Ze beoordelen je op bepaalde punten. Maar je hebt gelijk... Ik blijf jury sporten oneerlijk vinden. Je weet nooit hoe ze beoordelen. Soms heel tegenstrijdig (de een geeft 'n 8 de ander 'n 5,5) 't Is en word nooit zo eerlijk als bijvoorbeeld hardlopen. De geen die als eerste over de lijn is heeft gewonnen. Is geen speld meer tussen te krijgen.

Ja, maar er zijn altijd wel dingen waar alle deskundigen het over eens zijn zoals vakmanschap of originaliteit. Maar als dat is bekeken dan gaat de smaak het verder bepalen; maar het is zeker niet andersom als het goed is.

Over smaak valt niet te twisten, dus die speelt altijd mee in een beoordeling! Bij alles...

Ja, smaak telt mee, maar bij de meeste zaken zal dit niet doorslaggevend zijn. Bekijk het als eten: Je kan best vis niet lekker vinden, maar kunnen beoordelen of hij goed is toebereid; Hoe valt de vis uit elkaar, is het vlees gaar, kloppen de kruiden bij de saus en garnering etcetc. Jouw smaak is daar onafhankelijk(er) van

Bij menselijke beoordeling zul je nooit ontkomen aan subjectiviteit. Eigen smaak en oordeel zijn namelijk niet uit te schakelen. Daarom is er nooit slechts één jurylid, maar zijn het er altijd meerderen en een oneven aantal.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100