Hoe komt iemand erbij om te gaan zwerven?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als je door trieste omstandigheden in de schulden raakt en je kunt je schulden niet meer aflossen. Je raakt door een huurachterstand je huis kwijt, je kunt geen nieuw onderkomen betalen, je gaat door al dit verdriet drinken, je kunt daardoor steeds minder voor jezelf zorgen en er is geen plek meer om naar toe te gaan, dan sta je op straat en ga je zwerven.... Van nabij meegemaakt bij een hele goed lieve vriend, die vroeger een "gewoon mens was met een huis en een baan". Hij woonde een tijdje bij mij, maar werd ziek door het drankgebruik. Na zijn opname in het ziekenhuis is hij gaan zwerven en wilde nergens meer iemand tot last zijn, zei hij. Dat heeft mij nog meer geleerd wat ik al wist, maar ten overvloede nog een keer: het kan ons allemaal overkomen.

Enorme teleurstelling en de realisatie dat er echt niemand anders dan jezelf.

Sommige mensen zien het nut van luxe niet in en willen simpel leven. Zelf kiezen waar zij slapen en hoe ze aan geld komen. Anderen zien er een uitdaging in. Weer anderen kiezen er niet zelf voor maar worden door geldproblemen oid hun huis uit geplaatst. Zij komen op straat terecht en durven of willen niet bij een hulpinstantie aan te kloppen. En zo zijn er vast nog wel meer redenen..

Gedwongen door omstandigheden, het zal lang niet altijd een vrijwillige keuze zijn. Is het dit wel ,dan ziet men het waarschijnlijk als een avontuur een manier van leven.

Kan gebeuren door een psychische ziekte, zoals schyzofrenie, psychose, .... Heel zielig.

Iedereen kan gaan zwerven. Ik heb ooit eens een hardverscheurend verhaal gehoord hoe een succesvol zakenman een auto ongeluk kreeg. Er werd door doktoren een metalen plaat in zijn voorhoofd geplaatst, waar hij mee door het leven moest gaan. Dit resulteerde echter in helse pijnen. De enige pijnstiller die werkte was heroine. Zo ging het van kwaad tot erger en kwam hij op straat terecht. Hij werd door de maatschappij vaak beschimpt en uitgescholden als een 'vieze, stinkende zwerver'. Ik kon wel janken om dit verhaal.

Als het zijn/haar eigen keus is zeg ik er niets van.Ik heb wel eens gelezen dat het een vorm van vrijheid is voor die dit bewust wilde. Als het een noodgedwongen situatie is ,is het een trieste bedoeling. Als je wereld in stort door geen huis meer te hebben geen inkomen meer hebt en dan uit schaamte te gaan zwerven .

Als je alles verloren hebt, scheiding, rechtzaken, getouwtrek om geld. Vrienden verliezen, instanties om hulp vragen waar je moedeloos van wordt, geen gas, water, licht, huur meer kunnen betalen en uit huis gezet worden zonder bij iemand terecht te kunnen. Dan zit je aan de afgrond en heb je geen keus meer.

Je kunt gaan zwerven in een luxe camper om wat meer van de wereld te zien, maar ik denk dat je vraag daar niet op gericht is. Als je door omstandigheden geen dak meer boven je hoofd hebt, zal je op straat moeten gaan leven. Hoe je daarbij komt, ik denk dat dit nooit uit vrije wil gekozen wordt.

Ik denk dat het altijd noodgedongen is en zelden iemands eigen vrije wil.

Meestal is het geen keuze... Ik heb ook gezworven, dakloos... Ik was depressief en kon niets... Mijn vrouw wilde me kwijt, duwde me de deur uit, zette me op straat dus, veranderde de sloten en ik was dakloos... Zo kan het gaan...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100