waarom worden jongens vaak voorgetrokken in moslim landen?

je hoort vaak dat zij veel meer mogen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Omdat Moslims vrouwen beschouwen als mindere wezens (minder 'waard') ten opzichte van mannen. Is best een grote issue in dat geloof.

Omdat mannen de heilige boeken opgesteld hebben / het geloof verzonnen hebben vanuit een cultuur waar vrouwen om te beginnen al een minderwaardige rol hadden. En dan is het natuurlijk heel handig als je religie kunt aanwenden om je eigen bevoorrechte positie te behouden en de onderdanige rol van de vrouw via het geloof nog eens vast te leggen. Dit geldt trouwens net zo goed voor verreweg de meeste andere religies, alleen zijn de westerse religies al wat ouder dan de Islam en dus al wat verder door-geëvolueerd waardoor die allerrottigste scherpe kantjes er een beetje af aan het gaan zijn en de vrouwen al wat langer de gelegenheid gehad hebben om zich er tegen af te zetten.

Dat is absoluut niet waar, jongens worden in het geloof absoluut niet voorgetrokken. De profeet Mohammed trok juist de meiden voor, voordat profeet Mohammed er was werden de meiden levend begraven. Profeet Mohammed zorgde er voor dat de meisjes ook geaccepteerd werden. Dat was voor dat het islam er was. Wat wel gebeurd is dat de jongens in het marokaanse en Turkse cultuur worden voorgetrokken, maar helaas weten sommige mensen geen onderscheid te maken tussen cultuur en geloof. Ik heb zelf vier kinderen 1 meid en 3 jongens en geloof me onze dochter is voor ons super belangrijk. Onze zonen natuurlijk ook. Het is voor de wat oudere generaties heel belangrijk jongens want hun gaan de achternaam Voortzetten

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100