Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

hoelang blijft een overtreding geldig? vijf jaar? tien jaar?

het gaat over iemand telefonisch lastig vallen

Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
in: Overig
2.4K

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (4)

Als het bij de politie bekend is vergeten ze dat in principe niet meer, tenzij je nog minderjarig bent. De vraag is dus: wat voor overtreding is het?
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
Dat hangt van de straf af die de overtreder heeft gekregen. Als daar een voorwaardelijke straf aan is gekoppeld met een bepaalde proeftijd, mag je binnen die proeftijd door hem/haar niet telefonisch lastiggevallen worden.

Toegevoegd na 42 minuten:
Dat geldt ook voor bijvoorbeeld een straatverbod. De rechter bepaalt hoelang dat verbod geldig is. In de praktijk is dat meestal een kwestie van maanden en zeker niet vijf of tien jaar. Heb je, indien dat verbod is opgeheven, weer last (van een stalker?), dan zal er opnieuw aangifte moeten worden gedaan.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
Overtredingen verjaren niet, schuld ook niet... Schuld is schuld...
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
Hoe lang blijft een registratie staan?
Dat hangt er in de eerste plaats van af of het om een overtreding gaat of om een misdrijf. Ook de ernst van de veroordeling speelt mee.

Voor een overtreding
Gegevens over kleinere overtredingen worden geschrapt 5 jaar na het definitieve vonnis, de verjaring of het overlijden van de betrokkene. Bent u veroordeeld tot een vrijheidsstraf of taakstraf, of tot een boete van meer dan € 4.500, dan blijft dit 10 jaar geregistreerd staan.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding