Er wordt enorm veel geschreven over het dodelijk ongeluk bij een feest in R'dam.

Wat niet bekend is, is het slachtoffer een feestganger of een relschopper ? Weet iemand dat ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het slachtoffer, Robbie vd Leegte was een van de Feijenoord hooligans. Dus eigenlijk beide. Hij was op een feestje, dus feestganger. En ook relschopper

Lastig te beantwoorden: "Volgens Jack van der Does, een hartsvriend van het slachtoffer, was Robby weliswaar een groot fan van Feyenoord maar behoorde hij niet tot de harde kern. „Hooligan ben je niet zomaar”, laat hij weten." Het zal uitgebreid uit de onderzoeken naar voren komen.

Volgens mij niet lastig te beantwoorden. Er waren mensen die op de vlucht sloegen voor het geweld. Dus van de politie af. En er waren mensen die op de politie afgingen om er een paar om te leggen. Dit mannetje behoorde tot de groep die op de politie afging. Hij was dus of harde kern of meeloper, en meelopers zijn eigelijk nog erger dus hoe dan ook is hij er zelf schuld aan dat hij er niet meer is.

Een van zijn buurvrouwen vertelde me, dat het een heel beleefde jongen was, die altijd de deur van het portiek of de lift openhield als zij er met volle boodschappentassen aankwam. Maar misschien was hij die andere dingen ook. Op een andere tijd, een andere plaats, ander gezelschap.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100