Heeft iemand van jullie al ervaring met 'led lampen' ?

Ik heb op internet gezocht, maar ik kan nergens vinden of deze lampen 'warm licht,' (zoals de ouderwetse flame gloeilamp), kunnen geven en/of, te 'dimmen' zijn.
Wellicht weet iemand een goede site.

bvd

Weet jij het antwoord?

/2500

Deze site misschien ? 41 pagina's alleen over leds.

Bronnen:
http://gathering.tweakers.net/forum/list_m...

Enige dagen geleden heb ik een artikel in de krant gelezen over Led lampen,daarin werd gesteld,dat deze lampen nu nog een kil wit licht uitstralen.Men is wel druk bezig daar een oplossing voor te zoeken,maar dat zal nog wel enige tijd in beslag nemen! Ook werd gesteld,dat een goede Led lamp nu nog ongeveer 26 Euro kost. Ik heb het idee ,dat men met het verwijderen van de (ouderwetse )maar sfeervolle gloeilampen uit de schappen een beetje hard van stapel loopt. Peter.

Ik heb recent in een bouwmarkt een LED lamp gekocht. Deze heeft het model van een gewone gloeilamp met grote fitting. Deze lamp geeft warm wit licht, bevat 22 led's en verbruikt 1.2 watt. Is niet dimbaar en werkt zonder transformator. Levensduur volgens de verpakking is 50.000 uur. En koste ca. € 12.00. De licht opbrengst is vergelijkbaar met een gloeilamp van 25 watt.

Als je kwaliteit wilt, dan moet je ze gewoon bij IKEA kopen. Die heeft ze tegenwoordig ook.

Ik heb laatst al de spaarlampen van mijn buitenverlichting vervangen met 2.2 Watt ledlampen (lichtopbrengst vergelijkbaar met het oude 25 Watt kogeltje). Ook voor mij is de lichtkleur erg belangrijk, want 'cool white' ziet er wel heel erg steriel uit. Warm white oftewel 2700 tot 3000 Kelvin, is een mooie kleur! Laatst had Gamma ze in de aanbieding voor nog geen 8 Euro, en Karwei heeft ze ook. De kleuraanduiding staat overigens op de verpakking. Succes!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100