Als je staat dat er 20% kans op regen is, bedoelen ze dan 20 % kans dat het gaat regenen of dat het 20% van de dag regent?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het KNMI hanteert de volgende omschrijving Neerslagkans: Dit getal geeft de kans als percentage (%)aan dat iemand die zich op een willekeurige vaste plek in Nederland bevindt, op een dag (00-24 uur) neerslag krijgt. Die neerslag is meestal regen, maar kan ook sneeuw of hagel zijn. Het getal zegt dus niets over de duur van de regen: dat kan 10 minuten zijn of 24 uur. Wel is vereist dat er ten minste 0,3 mm neerslag valt, wat overeenkomt met 0,3 liter per vierkante meter. Voorbeeld: als het neerslagpercentage die dag 10% is, verloopt zo’n dag meestal droog. Bij een neerslagpercentage van 30% is er 'mogelijk’ sprake van neerslag. Een neerslagpercentage van 90% betekent ‘een zeer grote kans’ op neerslag.

Bronnen:
http://www.knmi.nl/waarschuwingen_en_verwa...

20% kans dat het gaat regenen

Dat wil zeggen dat in 2 van de 10 gevallen met gelijke weersomstandigheden het in het verleden heeft geregend. En in 8 van de 10 niet. Het blijft een verwachting aan de hand van kansberekening.

20% kans. Dus het is niet pver de hele dag

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100