tips voor gescheiden ouders

mijn ouders zijn sinds kort gescheiden heeft iemand daar nog tips voor??
moet ik ergens rekening mee houden ofzo??
ik hoor het graag.

Weet jij het antwoord?

/2500

Niet te positief over de ene praten bij de ander.

Zorg ervoor dat je nooit hoeft te kiezen tussen je ouders. Dat kun je niet. Ben een steun voor beiden maar praat niet negatief met de 1 over de ander als je dat niet wilt. Probeer zelf te blijven genieten hoe moeilijk dat ook is. Zoek vaak je vrienden op en doe leuke dingen met ze. En huil als je huilen moet. Dat is heel normaal.. Sterkte..

Wat erg voor je. En ja je moet wel rekening mee houden dat je misschien nog een stiefmoeder of/en een stiefvader gaat krijgen.

Je zou aan je ouders kunnen vragen of ze per huishouden hun huisregels op papier zetten, dat is makkelijk voor jou en voor hunzelf. Ik weet niet of ze een redelijk contact hebben, maar voor jou is het belangrijk dat ze samen kunnen overleggen over wat goed voor jou is. Bijv. gesprekken op school of op verjaardagen etc. is het fijn als je ouders normaal met elkaar om kunnen gaan! Toegevoegd na 1 minuut: Het was toch tips voor de ouders??

mijn ouders zijn ook gescheiden. al 6 jaar. tips zijn er niet echt alleen dat je goed contact moet blijven houden met allebei!!! eerst deden mijn ouders co-ouderschap dan was ik de ene week bij me vader en de andere week bij mijn moeder. ik woon nu sinds een jaar alleen bij mijn moeder en het gaat niet zo lekker tussen mij en me vader. je moet echt proberen dat contact goed te houden!!

hou er rekening mee dat één van je ouders waarschijnlijk kwaad is op de ander, en al die frustratie graag ergens kwijt wil. Als bijv. je moeder over je vader begint op een negatieve manier, weet dan dat dat tijdelijke frustratie is, en ga er niet te veel in mee. Verder ben je kind, en hoor je je zo te gedragen. Je hebt geen enkele verantwoordelijkheid voor wat er is gebeurt of voor wat er misschien nog komt, en niks is jouw fout. Niet hoe jij je voelt, of hoe zij zich tegenover elkaar voelen. Als één van bijde ook maar in de buurt komt van jouw laten kiezen, laat ze dan allebei duidelijk weten dat je zowel het kind van je vader als van je moeder bent, en dat je geen keuze gaat maken. En doe dat ook niet, nooit. Heel veel sterkte!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100