Een vriend van me zegt homo te zijn. Nu vind ik het niet meer prettig om met hem om te gaan. Is dit normaal? Of zal ik me eroverheen moeten zetten?

Weet jij het antwoord?

/2500

Je gevoel is begrijpelijk maar probeer je er gewoon overheen te zetten. Is hij nu ineens een minder goede maat van je? Maakt niet uit toch. Als hij aangeeft jou leuk te vinden kan je hem altijd zeggen dat jij het niet zo voelt, maar zolang dat niet aan de orde is.. Who cares.

Zet je er over heen!! Hij zegt dat hij homo is, niet dat hij verliefd op jou is !!! Homo zijn is geen ziekte ofzo!! Maak hem wel duidelijk dat jij hetro bent, maar dit hoeft echt niet te betekenen dat hij verliefd op jou is en je straks een kus geeft !! Ik denk dat als hij verliefd op jou is dat hij dat gezegd had!! Succes

Uit je inlognaam concludeer ik dat jij een vrouw bent. Dan is er toch helemaal niets mis mee om een homofiele vriend te hebben? Die zijn juist heel prettig om mee om te gaan. Heb je ook geen last ervan dat de een op de ander verliefd zou kunnen worden, maar kun je altijd vriendschappelijk met elkaar om blijven gaan!

Gezien je vorige vraag, die opeens weg was, weten we dat jij een vrouw bent. Het zou dus voor jou niet uit moeten maken of een vriend homo is of niet. Je loopt iig niet het risico dat hij onverhoopt verkikkerd op jou wordt. Veel vrouwen vinden de omgang met mannelijke vrienden die homo zijn, op een bepaalde manier veilig. Zet je eroverheen en acepteer het. Je hoeft echt niet na te denken over wat hij met zijn homo-vrienden uitspookt.

Tja, hij zal je in ieder geval niet aanranden als jij een meisje bent. Van de andere kant, misschien zegt hij dat hij homo is terwijl hij eigenlijk bij jou in de buurt wil zijn omdat hij op je valt.

Tenzij je plannen met hem had die verder gaan dan alleen vriendschap, vind ik het raar om de geachte te hebben hem om zijn seksuele voorkeur te laten vallen. Echte vrienden moet je koesteren, die liggen niet voor het oprapen in je leven. Maar daar moet je misschien nog achter komen...

Jouw reactie is niet normaal - want wat is er veranderd? Hij niet. Jij niet. Hij heeft je iets verteld dat waarschijnlijk allang zo was, alleen wist je het niet, in elk geval niet bewust. Het zou geen effect moeten hebben op jullie contact - dus wat maakt precies dat je het niet prettig vindt?

Als je een man was geweest, dan had ik nog enigszins begrepen dat je er even aan moest wennen en het wat ongemakkelijk vond. Je bent echter een vrouw, en ik kan absoluut geen reden bedenken waarom zijn homofiliteit ENIG verschil voor jou zou maken.

Verandert er dan iets? Die vriend vertrouwt jou, als goede vriendin, toe dat hij homo is. Oké, mededeling. verder niets. Nog steeds een goede vriend. Misschien nog wel meer vriend nu er geen relatie mogelijk is. Omgekeerd: Jij vertrouwt vriend toe dat je hetero bent. Zou vriend dan weghollen? Welnee.

Hoelang ga je al met die vriend om en hoe is hij al die tijd geweest? Is hij altijd lief en aardig geweest? Dan is er toch niets aan de hand? Je kan juist een goede vriendin voor hem zijn, dat wenst hij graag want anders vertrouwde hij jou dit geheim niet toe. Hij heeft er vast een hele tijd over nagedacht hoe jou dit duidelijk te maken en of hij dit überhaupt wel moet doen, en nu heeft hij dit gedaan en wil je hem misschien links laten liggen? Straks durft hij tegen niemand zijn geheim meer te vertellen als iedereen net als jij reageert. Als hij op jou zou vallen zou hij je dit geheim niet vertellen ondanks dat jij een vrouw bent. Het is 2011....Homofilie is allang geen taboe meer....Je kan er overigens een heleboel over leren dus je wordt niet slechter van zo'n vriend!

Om eerlijk te zijn ik vind het niet normaal. Dit is geen aanval. Hoe kan dit nog gebeuren? We leven in het jaar 2011 nota-bene! Je bent een vrouw begrijp ik, ik ook en ik vind het prima om homo's; zowel vrouw als man om me heen te hebben. We zijn namelijk allemaal mensen. Mijn vraag aan jou wat is de reden dat je je niet meer prettig voelt met nu je weet dat een goede vriend homo is? Dat vind ik het belangrijkste punt van jouw probleem. Dat moet je je eerst afvragen en dat verwerken en pas dan kun je je "erover heen zetten" denk ik. Toegevoegd na 5 minuten: Mijn vraag aan jou wat is de reden dat je je niet meer prettig voelt met nu je weet dat een goede vriend homo is? Enz. Correctie: Mijn vraag aan jou wat is de reden dat je je niet meer prettig voelt nu je weet dat iemand die dus een goede vriend is homo blijkt te zijn? Dat moet je je eerst afvragen en dat verwerken en pas dan kun je je "erover heen zetten" vind ik. Dit is belangrijk voor zowel jezelf als hem. Goeie vrienden zijn dun gezaaid. Sterkte.

Het feit dat hij zegt homo te zijn verandert niks aan hoe hij een minuut daarvoor nog was. Wel over vooroordelen waar jij gewild of ongewild, bewust of onbewust mee kampt.... Zet het van je af en accepteer iemand zoals hij is. Das liefde.. Want alleen in jou koppie is wat veranderd... Hij is nog precies dezelfde persoon...

Als het voor jou als donderslag bij heldere hemel kwam kan ik me voorstellen dat dit je eerste reactie is. Jouw vriend heeft al een tijd aan het idee kunnen wennen voor hij uit de kast durfde te komen en is nu dus al verder in het proces dan jij. Je eerste reactie is begrijpelijk en ik hoop dat dat bespreekbaar tussen jullie is. Gun jezelf tijd om eraan te wennen. Het zou zonde zijn als je om deze reden een goede vriend verliest. Hij heeft vast begrip voor jouw reactie, dan hoop ik dat jij zijn identiteit ook leert begrijpen. Jullie zijn dezelfde als vorige maand!

hallo ik wil hier toch even op reageren,ik had vroeger een vriendin ,die me op een feestje vertelde dat ze verliefd op me was ,nou ik keek wel een beetje raar maar eigenlijk voelde ik me ook best wel toppie, vereerd,ik heb toen ook gezegd dat ik die gevoelens niet voor haar had ,maar dat ik heel graag als vrienden door zou willen gaan ,want ik vond haar een geweldige vrouw ,als je echte vrienden bent moet het er echt niets aan doen wat je sexuele voorkeur is,het is alleen fantastische dat de persoon die gevoelens met je deelt ,dat wil toch zeggen dat het vertrouwen in jouw groot is ,waarom zou jij dat vertrouwen dan moeten beschamen ,wees gewoon eerlijk,en zeg wat jezelf voelt ,daar ben je vrienden voor,ja toch,ook jij moet kunnen zeggen wat je voelt en denkt .ik wens je een fijne vriendschap toe.

Het is best begrijpelijk dat je even moet wennen. Je had een bepaald idee bij die vriend, je kende hem dacht je. En ineens blijkt dat je hem niet zo goed kent als je dacht want hij valt op mannen. Dat is alsof je een omschakeling in je hoofd moet maken. Net of hij toch een beetje anders is geworden. Ik ken dat wel. Ik heb een geweldige band met mijn zus en op een dag zei ze dat ze op vrouwen valt. Ik moest gewoon even omschakelen, want dingen die ze had gezegd en gedaan kwamen ineens in een ander licht te staan. Maar ik begreep ook dat ze heel veel vertrouwen in mij had omdat ze het mij vertelde. En ik heb gewoon gezegd dat ik even moest wennen maar heel veel van haar hield. Nou ja, dat vond ze heus niet gek, zij moest ook wennen dat ze het nu aan iemand verteld had. Dus, geef jezelf even de tijd en wees blij dat hij zoveel vertrouwen in je heeft. Waarschijnlijk wordt jullie relatie nog veel leuker als je je erover heen kan zetten. Veel homo mannen zijn hele lieve mannen. Dus ik zou zeggen: als hij echt je vriend is; geniet van hem en ontdek een andere kant van hem. Alleen maar verrassend. En voor hem is het ook heel fijn dat jij hem zal steunen.

Je zegt niet waaróm je het niet meer prettig vindt om met hem om te gaan, daarom kan ik alleen een heel algemeen antwoord geven: Ja, hier zul je je gewoon overheen moeten zetten, óf je vriend verliezen. Hij is nou eenmaal homo, wat jij ook van homo's vindt. Misschien is dit ook wel een goede gelegenheid om je mening bij te stellen: hij is niet voor niets je vriend, toch? Dat moet betekenen dat hij een persoon is die jouw vriendschap blijkbaar waard is. En deze persoon die jouw vriendschap waard is, blijkt homo te zijn. Zou dat niet zomaar kunnen betekenen dat er blijkbaar toch niet zoveel mis is met homo zijn dat het onprettig moet zijn om met homo's om te gaan? De keuze is natuurlijk aan jou, of je je hieroverheen zet of dat je liever deze vriendschap verliest. Maar ik kan je aanraden om je eroverheen te zetten. Je gaat namelijk nog wel meer homo's tegenkomen in je leven. Sterker nog, je ként gegarandeerd nog wel meer homo's. Het zou statistisch namelijk wel heel onwaarschijnlijk zijn als dat niet zo was, zo zeldzaam is homoseksualiteit niet. Ga je je dan bij al die mensen de rest van je leven onprettig voelen? Dat lijkt mij niet zo'n fijne manier om te leven.

Wat bedoel je met "vriend"? Iemand met wie je een vriendschappelijke relatie hebt? Stap er over heen. Meestal zijn dit je beste vrienden! Of: Verloofde, vrijer, geliefde, lief, minnaar? Stoppen, daar komt alleen maar ellende van!

Je 'moet' je er niet overheen zetten, maar anderszijds is het wel -en dat zie je ook aan de andere antwoorden- dat het vanuit de maatschappij wel van je wordt verwacht dat je het accepteert. Uiteindelijk maak je de keus natuurlijk zelf. Ik denk dat in veel gevallen open communicatie het beste is. Je kunt aan deze vriend zeggen dat je er mee zit. Niet op een aanvallende manier, waardoor hij zich onprettig voelt, maar in de trant van: "Zou je me kunnen helpen hiermee, want ik zit met dit en dit gevoel.." Zoals eerder gezegd in andere antwoorden en in een recente vraag van mij, echte vrienden liggen niet voor het oprapen, dus koester de vriendschap, als je dit tenminste echt wilt.

WAAROM vind je het niet prettig om met hem om te gaan? Ben je bang dat hij op jou verlieft word? Of heb je iets tegen homo's? Als je bang bent dat hij op jou verlieft word, dan zeg ik maak je maar niet druk!! Ik bedoel jij bent hetero en val jij op elk meisje dat je ziet? Ik neem aan van niet! En homo's vallen ook niet op alle jongens die ze zien dus.... Geloof me als hij iets in jou zag had je dat wel al lang gemerkt! En als je niet meer met hem wil omgaan, omdat je iets tegen homo's hebt... Ja dan moet je jullie contact maar verbreken hoe triest het dan ook is...

Je wordt nu geconfronteerd met je eigen vooroordelen. Het is goed dat je je daar bewust van bent, want het is heel menselijk om vooroordelen te hebben. Maar het is hoog tijd om jezelf over je vooroordelen heen te zetten. Vraag je eens heel goed af waarom je ze hebt en gooi ze overboord. Jouw vriend is niet veranderd, jij bent niet veranderd. Het is dus tijd dat jij verandert.

ojee, das even schrikken natuurlijk! denk je dat hij op je valt, meer van je wil, gevoelens voor je heeft, en elke aanraking een betekenis hebben? misschien troost het je als je je bedenkt dat een homo niet op elke man valt of met elke man wat wil :) bij hetero's is het net zo. je kan leuk met elkaar omgaan zonder dat hier bijbedoelingen bij zijn terwijl je wel omgaat met het geslacht wat je seksuele voorkeur betreft. het is niet meer dan begrijpelijk hoor dat je ervan schrikt en even niet weet wat je ermee moet. als je aan het idee bent gewent en je vriend niet per definitie afwijst en overal wat achter zoekt zet je je hier vanzelf overheen. je vriend zelf veranderd hier als persoon toch niet door? natuurlijk kan je dit ook gewoon tegen je vriend vertellen, voor hem zal het waarschijnlijk ook vragen en onzekerheden wegnemen (ook voor hem is het eng hoor) Toegevoegd na 6 minuten: lees net dat je waarschijnlijk een vrouw bent? dan nog hoeft er nog steeds niets te veranderen. het idee blijft schrikken, en het zal dus wennen zijn. je hoeft je niet mee te laten slepen en een eventuele homo scene, op te trekken met zijn vrienden. je vriend is en blijft wie of wat hij al eerder was, hij is alleen open geweest tegen je over zijn voorkeur that's all :)

Dat is heel normaal als je het hoort dat iemand homo is die je eigenlijk wel goed kent maar dat is zijn gevoel hij heeft er voor gekozen maar je moet je gewoon eroverheen zetten alvast asjeblieft

Als je verliefd op hem was is het lastig, dan zou ik eerst wat afstand nemen en daarna weer vrienden worden(als dat dan nog kan). Het is natuurlijk een schok, maar zoveel is er niet verandert. Hij is nog hetzelfde, jij ook. Je weet nu alleen weer iets meer over hem. Ik zou me vereerd voelen dat hij me dat toevertrouwd, het lijkt me dat jullie erg goede vrienden zijn. En vriendschap is belangrijk, zonder kun je niet. Ik zou het gevoel niet negeren maar praat er een keer met iemand over. En bedenk wat er is verandert en waarom je je minder prettig voelt. Succes;)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100