Wat is het verschil tussen voldaan en verzadigd?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Voldaan betekent dat je niks meer hoeft en helemaal tevreden bent met hoe de situatie op dat moment is. ( vaker geestelijk) Verzadigd is meer gericht op eten ... genoeg gegeten, tevreden en je behoeft niet meer. (vaker fysiek)

Het is hetzelfde. Toegevoegd na 1 minuut: Kijk op de site bij punt 2

Bronnen:
http://www.encyclo.nl/begrip/verzadigd

Volgens de Van Dale: vol·daan bn tevreden  ver·za·digd bn 1 in zijn eetlust volledig bevredigd 2 (chem) van zo sterke oplossing dat verder oplossen onmogelijk is  ver·za·di·gen -zadigde, h -zadigd volop voeden Als het op mensen slaat, dan heeft verzadigd dus betrekking op voldoende voedsel. Voldaan kan betrekking hebben op veel meer onderwerpen, dat iemand een tevreden gevoel geeft.

Bronnen:
vandale.nl

Als je voldaan bent heb je genoeg gegeten of je bent ergens (een prestatie) tevreden over. Verzadigd ben je als er niets meer bij kan (zonder iets te forceren).

dat is nu net het verschil tussen man en vrouw een vrouw kan voldaan en verzadigd gaan slapen , maar een man kan dat nooit. als een vrouw verzadigd gaat slapen , dan is de man wat kwijt.

Voldaan is (ook) als je je schuld hebt voldaan. Verzadigd is dat je zo vol bent,ook van een vloeistof (spons), dat er niets meer bij kan.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100