kan ik bij 38 weken ingeleid worden omdat mijn vriend anders niet bij de bevalling kan zijn..??

ik ben nu bijna 33 weken en zwanger van de 2e,, en ik wil graag dat mijn vriend bij de bevalling is,, maar hij moet van zijn werk 3 weken naar het buitenland voor zijn werk,, hij is van week 39 t/m week 41 weg,, daarOm zOu ik heel graag met 38 weken worden ingeleid,, maar ben benieuwd of jullie weten of ze dat in het ziekenhuis een goede reden vinden om iemand inteleiden.

Mvg vivian

Weet jij het antwoord?

/2500

Absoluut niet. Is ook niet iets wat je moet willen. Hoe natuurlijker de bevalling verloopt hoe beter.

Het ziekenhuis zal dit niet doen. Alleen voor medische redenen zullen ze een zwangerschap vroegtijdig afbreken. Inleiden doen ze alleen als je baby zeer veel te laat geboren dreigt te worden, of als er ander medische redenen zijn (bv als de vliezen zijn gebroken maar er geen weeen zijn). Toegevoegd na 26 minuten: De baas moet zijn trip maar verschuiven, hij moet [zwangerschaps]verlof aanvragen, of hij moet het missen. Kind eerder geboren laten worden is een beetje gek hoor.

Het is minder risicovol om het werk eerder in te leiden of uit te stellen dan je kindje. Je kindje mist anders twee weken veiligheid en groei in jouw buik. Ik ben zelf 32 weken zwanger maar zou liever hebben dat mijn man zich zou aanpassen dan mijn ongeboren kindje. De verloskundige/gynaco loog zal niet op jouw verzoek ingaan.

De baas van je vriend vragen of hij later naar het buitenland kan. Dat lijkt me een betere oplossing. Ze wekken echt niet zomaar de bevalling op in het ziekenhuis als daar geen medische reden voor is. Logisch ook want zo goed is dat niet voor het kind en ook niet voor jouw. Een natuurlijke bevalling is nog altijd het beste. Succes straks met de bevalling!

nee, alles gaat voor het kind!!! zolang hij/zij het maar goed maakt, ze zitten er niet voor niks zolang!! ennuh....een beetje werkgever geeft zijn werknemer vrij als het moment daar is hoor.

Wat wil je vriend? zou hij graag bij de bevalling zijn? Lijkt mij van wel maar kan er dan echt niks geregeld worden met zijn werk en moet hij ver reizen want een kind valt er over het algemeen niet zomaar uit, hij zou ervoor over kunnen komen.. en misschien beval je wel in week 38 of 42 dat kan ook. Mij lijkt het beter om de natuur zijn gang te laten gaan.

Tenzij je een voetbalvrouw bent en je man net voor de finale van de wereldbeker staat, zullen ze je niet inleiden. Daar moet je heel blij mee zijn! Inleiden is geen pretje, weet ik uit ervaring (medische oorzaak, ook met 38 weken). Je krijgt allerlei hormonen in je lijf die niet bij jou horen, waardoor het allemaal veel heftiger kan gaan dan het eigenlijk zou moeten. Daardoor heb je weer veel meer kans op ingrijpen van de artsen. Uiteindelijk betaal je de prijs terug na de bevalling, als jij alleen met je kleintje thuis zit te herstellen, want je echtgenoot is dan in het buitenland voor zijn werk! De eerste weken zijn heel belangrijk om samen binding te krijgen met het kindje. Elk kind is anders, dus er valt een hoop te ontdekken aan je nieuwe hummeltje. O, enne, veel plezier met de bevalling! (Succes klinkt altijd zo zwaar, het is toch een bijzondere gebeurtenis.)

Ik vind ook dat een beetje werkgever toch begrip moet hebben voor de situatie en iets regelt dat je vriend in die periode niet naar het buitenland hoeft. De geboorte van je kind is toch iets heel bijzonders waar een uitzondering voor gemaakt kan worden. En als hij er niet bij kan zijn is dat heel jammer, maar geen reden om de bevalling in te leiden. Ik vrees dat ze daar niet in mee gaan en ik geef ze daarin gelijk.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100