Kan de lage bloeddruk kwaad?

Ik ben 23 weken zwanger en mijn bloeddruk is 90 over 40. De verloskundige geeft aan dat dit helemaal niet ongezond is, slechts heel vervelend. Ik voel me ontzettend lamlendig en duizelig. Kan het echt geen kwaad? En hebben jullie tips? Ik voel me soms te slecht om te werken, maar is rusten een goede optie?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Doordat de baarmoeder gaat uitzetten door de groei van je kindje kan het voorkomen dat je baarmoeder teveel op je aorta kan gaan drukken, waardoor je bloeddruk daalt. Misschien is het niet verkeerd om bij je arts aan te geven dat je een algemeen bloedonderzoek wilt. Dit om dingen zoals een te laag ijzergehalte uit te sluiten. Vooral omdat je zo duizelig bent, kan dit er op wijzen. Verder gewoon lekker rustig aan doen, geen stress, en bereid je langzaam voor op de komst van je kindje.

Nee dat kan absoluut geen kwaad. Het is heel vervelend voor je maar beter dan een hoge bloeddruk. Gewoon rustig aan doen. Dit is een signaal en daar moet je naar luisteren. Het is maar voor even, dus doe het kalm aan.

Ik ken het, ik heb ook regelmatig een te lage bloeddruk. Mijn arts heeft me verzekerd dat ik me geen zorgen hoef te maken, mensen met een lage bloeddruk worden vaak oud. Wat ik doe als ik me lichtelijk duizelig voel is zout innemen: zoute drop, zoute nootjes. Zout zorgt voor een hogere bloeddruk.

Nee kwaad kan het niet, ik herken het fenomeen. Mijn bloeddruk is normaal 100 over 60 als ik geluk heb en in de zwangerschap duikelde hij naar beneden. Bij grote duizeligheden nam ik altijd een mini zakje chips, lekker zout en licht om te eten en dat werkte snel. Voor de rest rustig opstaan en niet gauw uit de stoel springen, alles kalm aan, het is lastig maar kan echt geen kwaad. Toegevoegd na 1 minuut: Ik heb er 2 hele mooie dochters aan over gehouden, 1 met lage bloeddruk en 1 met een normale.

ik heb altijd last van een lage bloeddruk, tijdens mijn zwangerschappen was dit dus niet anders. Bovendien is mijn ijzergehalte ook altijd te laag. Een lage bloeddruk kan geen kwaad tijdens de zwangerschap, met name omdat de bloeddruk normaal gesproken tijdens een zwangerschap juist te hoog wordt (en dat kan zeer zeker kwaad). Als je je wat duizelig voelt, kun je het beste iets zouts eten (bouillon helpt heel goed) en genoeg (water) drinken. Vertrouw de verloskundige gerust, zij weet echt wat ze doet!

Het kan geen kwaad voor jou en de baby, maar de kans dat het nog gaat stijgen is er wel. Aan het einde van je zwangerschap stijgt vaak je bloeddruk nog. Hou het gewoon in de gaten en als je de verloskundige niet vertrouwd, vraag dan een second opinion aan je huisarts.

Het kan niet direct kwaad. De gevolgen van duizelig (flauwvallen) kunnen natuurlijk wel gevaarlijk zijn. Het risico zit in de hoge bloeddruk.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100