Hoe heet zo'n toeter waarvan je de ene kant in je oor steekt en met de andere kant tegen de dikke buik van je zwangere vrouw kunt luisteren naar... ?

...de hartslag van de ongeborene? En waar kun je die kopen? Ik bedoel geen electronisch iets, gewoon een toetervormig meestal houten instrument.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dat heet een stethoscoop, of voluit een monorale stethoscoop. (Een-orige stethoscoop, in tegenstelling tot dat ding dat de dokter om zijn nek heeft hangen om met twee oren tegelijk te kunnen luisteren). Eigenlijk heb je die helemaal niet nodig om naar het hartje van het ongeboren kind te luisteren ; het hele apparaat is uitgevonden zodat de dokter niet met zijn blote oor tegen de blote buik van de zwangere vrouw hoefde te luisteren; oh schande ! Durf je toch niet met je blote oor op haar blote buik, dan kun je ook gewoon een wc-rolletje ofzo gebruiken. (Maar ze zijn wel leuk voor de leuk natuurlijk. Toegevoegd na 1 minuut: Sorry, zit druk te koken L een monaurale stethoscoop natuurlijk ; je steekt het ding niet in je mónd.......:schaam:

Hier staat er een te koop als zwangerschapstoeter. Met gebruiksaanwijzing. Voor maar een euro. http://kind-baby.marktplaats.nl/overige-kinderen-en-baby-s/409632699-zwangerschapstoeter-toeter-hoor-de-hartslag-vd-baby.html Toegevoegd na 1 minuut: Monaurale stethoscoop is de officiële naam van dit apparaat. http://www.ivf-site.nl/toeter.html

Dat is een Monaurale stethoscoop.

Bronnen:
http://www.ivf-site.nl/toeter.html

Dit heet een doptone

dat heet een vuvuzela. in zuid-afrika zijn ze gespecialiseerd in die dingen

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100