Mag een zwangere vrouw geen bier drinken?

Op een flesje bier zag ik een kleine afbeelding van een zwangere vrouw, met een streep door de afbeelding.

Vandaar mijn vraag.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het is bekend dat alcohol tijdens de zwangerschap schadelijk is voor de vrucht. Wat (nog) niet bekend is, is of er een hoeveelheid alcohol is die nog wel veilig is tijdens de zwangerschap. Daarom is het (logische!) advies aan zwangere vrouwen: drink helemaal geen alcohol. Je hebt namelijk geen idee waar de grens ligt, en het zou zelfs kunnen dat er geen veilige hoeveelheid bestaat. Het icoontje op je bierflesje is een waarschuwing aan zwangere vrouwen: hier zit alcohol in, je kunt dit dus beter niet drinken. Aangezien dat icoontje niet verplicht is, neem ik aan dat sommige fabrikanten het erop zetten om rechtzaken te voorkomen van vrouwen die achteraf beweren dat ze niet wisten (overigens héél erg onwaarschijnlijk!) dat alcohol tijdens de zwangerschap wordt afgeraden.

Die zwangere vrouw met een streep erdoor betekent dat het verboden is voor zwangere vrouwen. Zwangere vrouwen mogen geen druppel alcohol of sterke drank binnen krijgen.

Van één glas bier per dag, gedronken samen met de maaltijd, is nooit een negatief effect op de foetus aangetoond. Hetzelfde kan gezegd worden voor de borstvoedingsperiode: één glas bier per dag kan geen kwaad."

Bronnen:
http://www.bierengezondheid.be/index.php/a...

Correctie op bovenstaande antwoord, het is niet verboden - Maar word wel sterk afgeraden! Alcohol is slecht voor de foetus van het kindje. Daarom kan een zwangere vrouw beter geen alcohol nuttigen.

Een zwangere vrouw mag zo veel bier drinken als zij maar wil. De vraag is niet waarom het niet mag, maar of het wel mag. Het antwoord is simpel : Je mag een fles jenever of meer leegdrinken, maar als moeder heb je een enorme verantwoording met een totaal machteloos en hulpeloos begin jong leven in je buik. Zorg dat je gezond eet en drinkt en als je heel af en toe een biertje of wijntje drinkt, zal dat je kindje niet schaden waarschijnlijk, maar hij / zij zal er ook niet beter van worden of sterker. Waarom zou je welk risico dan ook nemen. Er zijn andere drankjes zat en als je in die 9 maanden niet zonder alcohol kunt, is er iets anders aan de hand. Geef je kindje het voordeel van de twijfel, zou ik zeggen.

Ik heb tijdens mijn zwangerschappen gedronken,zij het met mate (in het weekend) en het roken heb ik ook niet gelaten.Mijn kinderen zijn gezond,groot en niet ziekelijk. Maar op antwoord te geven op je vraag of zwangere vrouwen(wat anders...ik heb namelijk nog nooit een zwangere man gezien),bier mag drinken...wie wil het deze vrouw verbieden en hoe wil men dat controleren?

Ik denk dat het wel kan, af en toe. Geen liters uiteraard, zodat je stomdronken door de straten heen wandeld. Maar zo nu een dan een pilsje voor de gezelligheid of wat, kan heus geen kwaad. Maar als je het voor je gevoel niet moet doen, omdat je bang bent dat je je kindje iets aandoet, dan moet je het ook niet doen. Daarom heb ik dat tijdens mijn zwangerschap ook niet gedaan.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100