Is sit-ups doen als zwangere vrouw schadelijk voor het ongeboren kind?

Plet zij dan de foetus?
En is het doen van sit-ups na een paar maanden nog wel mogelijk?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

ik mocht dat niet van de gyn sit ups doen, en als je dikker word verplaatsen je buikspieren zich naar de zijkant van je buik en word het heel lastig, maar het gaat ook pijn doen. foetus pletten kan niet door het vruchtwater, maar ze vinden het vaak niet fijn, je krijgt ook harde buiken :braxton hicks: vanaf 24 weken zou ik het zeker niet meer doen.

Zwangerschap is een gezond proces. Bewegen is dan ook goed voor je. De foetus wordt beschermd door een airbag gevuld met water. Een betere bescherming is er haast niet. Vergelijk het met het dierenrijk. Vrouwelijke zoogdieren zijn bijna altijd zwanger. Die zouden dan nooit meer een normaal leven kunnen lijden.

Er zijn zoveel beweegmogelijkheden, dat JUIST sit-ups niet echt de uitverkorene hoeft t zijn. Mijn sportieve vriendin mocht het niet van de verloskundige. Die raadde zwemmen en lopen aan. Schadelijk, dat weet ik niet. Maar door de enorme veranderingen in en groei van je lichaam zou ik gevoelsmatig deze oefening even vergeten.

de eerste 12 weken mag je nog sit-ups doen. Daarna mag je nog wel situps doen maar geen schuine meer. Vanwege spieren die nu langer worden die anders na de zwangerschap niet meer kunnen sluiten. gewone situps kun je blijven doen maar wordt natuurlijk steeds moeilijker

Bronnen:
eigen ervaringen

De foetus wordt niet geplet door buispieroefeningen, aangezien jouw kleintje veilig rondsparteld in jouw vruchtwater. Dit werkt tevens als beschermend stootkussen/waterbag. De 1e 3 maanden mag je nog gewoon sit-ups en andere buikspieroefeningen doen. Daarna mag je alleen je scuine buikspieren nog trainen. Na 4 a 5 maanden moet je het echt rustiger aan gaan doen. Je 2 grootste buikspieren gaan dan wijken. Wanneer je ze dan nog traint kan het je buikwand verzwakken. Gelukkig zit je lichaam zo in elkaar dat je vanzelf merkt wanneer dingen niet gaan of niet prettig aanvoelen. Zie dit als waarschuwing van je lichaam en luister ernaar!! Overigens: Knappe meid die op het einde van haar zwangerschap nog sit-ups kan doen ;)

Bronnen:
www.oudersvannu.nl + eigen ervaring

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100