Kan / mag je borstvoeding geven als je een tepelpiercing hebt?

(als vrouw dan natuurlijk ;-))

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Voor de dames die nog kinderen willen en borstvoeding willen geven, de piercings staan deze wens niet in de weg. De tepel bevat meerdere melkgangetjes, en in het geval er al ééntje geraakt is tijdens het piercen, dan blijven er genoeg over om ongestoord borstvoeding te kunnen geven. Het is wel zo dat in de loop van de zwangerschap de tepels veranderen, om zich voor te bereiden op hun zware taak. Deze veranderingen kunnen zodanige vormen aannemen dat het sieraad niet langer goed zit. Er zijn dan twee mogelijkheden. De eerste is, je haalt ze er uit, en probeert ze ongeveer drie maanden na het beëindigen van de borstvoeding weer in te zetten. De tweede mogelijkheid is dat je contact opneemt met je piercer, en in overleg met hem probeert om een passende oplossing te vinden, soms is dat mogelijk door tijdelijk een ander of groter sieraad te plaatsen.

Bronnen:
http://www.roscher.nl/piercing33.php

Het kan wel. Natuurlijk moet je de piercing eruit halen. Als je borstvoeding geeft, is het nog belangrijker, dat borsten goed verzorgd. Als je onder de douche staat, goed alle knoopjes eruit masseren. Als je voeding hebt gegeven dan een aantal druppels om de tepel(s) heen smeren voor ontsmetting. Als je naar buiten gaat, zorgen dat je borsten niet te ver afkoelen (je kunt met een natuur zemenlap 2 pads knippen die je in de bh doet) Als je aan deze regeltjes houdt, verkom je borstontsteking en kan je langer voeding blijven geven.

Dat lijkt mij voor een klein baby mondje niet zo geschikt. je kan hem er beter uithalen. ----------------------------------------------------------------------- Borstvoeding en tepelpiercing Een piercing door de tepel(s) is geen bezwaar als u borstvoeding gaat geven. Het beste is om de piercing er alvast voor de bevalling uit te halen. Dan kan de melk beter door de melkkanaaltjes stromen.

Bronnen:
http://www.groeigids.nl/borstvoeding_en_te...

Het is niet zozeer de vraag of het mag, het is meer de vraag of het nog kan. Een piercing kan je tepel beschadigen. De piercing moet in ieder geval uit, maar dat spreekt voor zich.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100