Kan ze zwanger zijn?

Mijn beste vriendin zit er erg over in: Ze denkt dat ze zwanger is... Ze is (al) 48 jaar, maar heeft al een tijd een dikkere buik, lijkt wel 5 a 6 maand zwanger zegt ze!

Ze heeft 2 week geleden een zwangerschapstest (ochtend urine) gedaan wat negatief was. Toch blijft ze twijfelen: Heb je nog genoeg zw.schapshormoon na zoveel maand om dit goed te testen?? Dat is haar brandende vraag!

Zelf kan ik daar niet echt wat over vinden op internet. Aangezien ze zelf nooit computert dacht ik dan vraag ik het hier.

Wie kan helpen, zodat ik haar gerust kan stellen (of niet)?

Toegevoegd na 1 uur:
Oke, even voor de duidelijkheid: Haar man heeft zich na het laatste kind "laten helpen", dus daar zou ze niet zwanger van geraakt kunnen zijn, de rest raadt zich vanzelf..............
Vandaar geen dokter zolang ze het nog zelf uit kan 'dokteren', niet op mijn advies hoor, integendeel!!

Weet jij het antwoord?

/2500

Hoe is het met de menstruatiecyclus dan? Normaliter stopt dit bij zwangerschap. Maar ze kan in de overgang zijn. Mijn eigen vriendin twijfelde (zelfde leeftijd) ook of ze misschien zwanger was of in de overgang (dikke, harde buik en gestopte menstruatie) en ging op mijn aandringen (vanwege die buik) bij de dokter langs. Ik wil je niet bang maken, maar deze geliefde vriendin bleek een ongeneeslijke eierstokkanker te hebben, waar ze enkele maanden later al aan overleden is. Als de menstruatie stopt kan dat heel goed door overgang zijn Die begint bij sommigen al vroeg. (Ik ken ze al van halverwege de dertig) , maar daar krijg je geen dikke buik van. Misschien ook niet altijd van eierstokkanker, maar het gaat mij erom dat je bij twijfel nooit moet aarzelen met doktersbezoek. Zelfs als er iets precairs aan de hand kan zijn. Hier kan levensbelang in het spel zijn.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100