Wat zijn de voor- en nadelen voor Fybromyalgie (weke delen reuma) patienten als ze zwanger worden?

Ik ben zelf fybromyalgie patient en zou in de toekomst graag kinderen willen. Ik kan zelf niet veel informatie vinden over de voor- en nadelen van een zwangerschap bij fybromyalgie patienten!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

net als alle andere keuzes die je wil kunnen uitvoeren als je fibro hebt: weeg het tegen elkaar af. Als een zwangerschap je ten deel valt, kijk dan of je samen met de mensen om je heen per keer de andere belastingen kunt verdelen of afstoten. Het lijkt me in elk geval erg belangrijk dat je in staat bent om praktische hulp te krijgen en aanvaarden - die zal je als het kind er is ook goed kunnen gebruiken!

Als ik jou was ging ik daar naar informeren bij de gyneacoloog die kan dat het beste overleggen met de reumatoloog. Het zal wel een extra belasting zijn voor je lichaam dan bij een gezond iemand. Sterkte ermee.

Behalve natuurlijk het advies om dit met je arts op te nemen, hieronder twee linkjes naar fybromyalgie-fora waarop zwangerschap ook een onderwerp is. Ik denk dat je veel hebt aan ervaringsverhalen van mede-patienten!

Bronnen:
http://www.lotgenotenfibromyalgie.nl/Fibro...
http://www.vlfp.be/forum/

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100