mag ik xanax innemen tijdens zwangerschap?

ik neem dagelijks xanax retard in van 1mg maar ik kan per dag tot 3mg gaan, mijn huisarts en gyne zijn hiervan op de hoogte. ondertussen ben ik al 17 weken zwanger. heeft dit effect op de baby? tot nu toe is de baby gezond.

Weet jij het antwoord?

/2500

Zwangerschap Meld het aan uw arts en apotheker zodra u zwanger bent of dit binnenkort wilt worden. Over het gebruik van dit middel tijdens de zwangerschap is onvoldoende bekend om zeker te weten of het veilig is. Weeg daarom samen met uw arts de ernst van uw aandoening af tegen het risico voor het kind. Slik dit medicijn NIET vanaf de achtste maand van de zwangerschap. Bij gebruik na de achtste maand kan uw kind na de geboorte zo versuft en slap zijn dat het moeite heeft adem te halen. Bovendien kunnen bij de baby ontwenningsverschijnselen ontstaan.

Bronnen:
http://9maand.be/forum/archief/reactions/75078
http://www.apotheek.nl/Medische_informatie...

Onmiddellijk stoppen met die zooi! Alle medicijnen die je inneemt tijdens je zwangerschap zijn schadelijk voor je baby. Ze testen die medicijnen altijd eerst op dieren en als die alle poten maar hebben zeggen ze dat het geen kwaad kan en wordt het goedgekeurd, maar deze testen zeggen helemaal niets over de invloed op mensen, want bij mensen zijn de hersenen een zeer belangrijk orgaan en de hersenen van een baby in ontwikkeling zijn zeer gevoelig voor alles wat er binnenkomt. Lichamelijk kan een kind dan gezond lijken maar geestelijk kan hij er dan toch schade van ondervinden, daarom onmiddellijk stoppen! Alles wat je inneemt tijdens een zwangerschap heeft invloed op je baby, zelfs één aspirientje! Evenals alcohol, ook niet doen, en roken ook niet uiteraard. Iedere seconde worden er zeer veel nieuwe hersencellen aangemaakt bij je baby en je wilt toch niet dat die dan beschadigd worden. Wel zeer aan te raden is vette vis eten, bijv. haring en paling, dit is heel goed voor de hersenen van je baby.

Canada ( Alprazolam ) behoort tot de zogenoemde benzodiazepines. Dit zijn middelen die bij stress, angst en slaapstoornissen worden gebruikt. Er zijn aanwijzingen dat deze middelen bij de eerste drie maanden van een zwangerschap tot afwijkingen kan leiden, zoals een open gehemeltespleet. Heel duidelijk zijn die aanwijzingen overigens niet, in die zin, dat dat niet onomstotelijk vast staat. Je schrijft dat je tot 3x per dag 1 mg mag slikken van je dokter. Dat is niet heel weinig. Je moet je afvragen of je dat echt nodig hebt. Er treedt bij het gebruik van dit soort medicijnen gemakkelijk afhankelijkheid op. Ik weet je achtergrond niet en dus ook niet waarom je het slikt. Het lijkt me als dat in redelijkheid kan beter dat je met je arts gaat praten over de geleidelijke afbouw ervan. Toegevoegd na 2 minuten: Er staat Canada, maar ik bedoel Xanax. Dat komt door die verdraaide autocorrectiecode op mijn ipad. Excuses

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100