wanneer is de morning after pil uitgewerkt?

Ik was nog maar 2 dagen begonnen met mijn pil toen ik en mijn vriend seks hadden de 1ste keer was het mijn fout want mijn vriend zei dat hij op tijd ging terug trekken wat hij dus niet gedaan heeft en dan de 2de keer was de condoom ( waar dat we dan achter geweest zijn) gescheurd, nu heb ik de morning after pil voor de 1ste keer genomen de vrijdag en ben ik daar zwaar ziek van geweest maar nu ook nog de zaterdag dag en nacht nu is mijn vraag wanneer dat de morning after pil is uitgewerkt want ik weet nu niet of ik gewoon echt ziek aan het worden ben of dit gewoon is of ik mij zorgen moet maken.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Hoe lang nadat je seks hebt gehad heb je gewacht met innemen van de noodpil(zo wordt hij ook wel genoemd)de meest vervelende klachten duren ongeveer twee dagen ,pijn in je borsten misselijkheid hoofdpijn e.d. kunnen aanhouden tot de volgende menstruatie .de noodpil is het meest betrouwbaar als hij binnen 24 uur na seks wordt ingenomen hoe later hoe minder effectief,ben je bij je volgende menstrutie meer dan 5 dagen over tijd dan moet je een zwangerschapstest doen ,is deze negatief en word je nog niet ongesteld doe dan een tweede Beter om voortaan apotheek of huisarts om goed advies te vragen Succes

De morning-afterpil (ook wel noodpil genoemd) is een middel dat tot maximaal 72 uur na onbeschermde geslachtsgemeenschap de kans op zwangerschap sterk vermindert. De werkzame stof in de eerste geregistreerde pil is levonorgestrel, de merknaam Norlevo. Sedert 2009 is ook ulipristalacetaat, merknaam ellaOne, verkrijgbaar, dat een vergelijkbaar effect heeft. In de vorige eeuw werden ook andere combinaties van hormonen en doseringen gebruikt, allen off-label. Sommigen[bron?] rekenen de morning-afterpil tot de anticonceptiemiddelen. Anderen[bron?] beschouwen het als een aborterend middel. De pil werkt het best als deze binnen 12 uur na de onbeschermde geslachtsgemeenschap wordt ingenomen. De morning-afterpil is in België sinds 1 september 2000 in de apotheek verkrijgbaar op doktersvoorschrift. In 2001 besliste minister Magda Aelvoet dat levonorgestrel ook zonder voorschrift te koop zou worden aangeboden bij apothekers. In Nederland besloot het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen dat vanaf 2005 Norlevo zonder doktersrecept verkrijgbaar is bij de apotheek of de drogist, de benzinepomp of andere uitgefitepunten van geneesmiddelen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100