Hoe makkelijk of moeilijk is het voor een echoscopist met 14 weken het geslacht te zien?

Ik heb deze week met 14 weken een echo gehad, 13.5 weken om precies te zijn. Ik vroeg aan de echoscopist (die al ruim 30 jaar ervaring heeft) of hij al kon zien wat het geslacht is...

Hij heeft goed zitten kijken en zei dat hij de kans groot vindt dat dit een meisje is, maar durfde dit niet met zekerheid te zeggen. Nu ben ik eens gaan googlen en zie ik dat er best veel echopraktijken zijn die vanaf 14 weken een geslachtsbepaling aanbieden, ook echt praktijken met een "goede naam" in Amsterdam. Dat is nieuw voor mij, toen ik zwanger was van mijn zoontje dacht ik dat dit pas met 16 weken kon.

Ik ben dus benieuwd in hoever het echt wel duidelijk zou zijn als het een jongen is. Zou dit met zo'n termijn toch wel duidelijk moeten zijn?

Komt het erg veel voor dat het uiteindelijk dan toch een jongen blijkt te zijn of heeft een ervaren echoscopist het dan meestal wel bij het juiste eind?

Weet jij het antwoord?

/2500

Vanaf 16 weken zijn de geslachtdelen volgroeid en zou je met bijna 100% zekerheid kunnen zeggen wat het geslacht is (mits het goed ligt uiteraard). Eerder dan 16 weken is het altijd gokken, ook voor ervaren echoscopisten. Voor de 16de week hebben alle kinderen er namelijk een soort van stokje zitten. Het verschil tussen jongetjes en meisjes is dat het jongetje een beetje omhoog staat en dat van een meisje een beetje naar beneden. Maar dit blijft dus gissen. Het betrouwbaarst is wachten tot de 20 weken echo of uiteraard tot de geboorte.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100