lichte druk op buik aan het begin van de zwangerschap, maakt dat uit?

Mensen hebben mij verteld, dat als je zwanger bent (bij mij nog onbekent hoelang) dat ik niet op mijn buik mag liggen. Dat er helemaal geen gewicht op mijn buik mag komen.
Is dit zo?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

je baby zit goed beschermd in je buik, je kunt dus rustig op je buik liggen, als je wat dikker wordt, vind je dat zelf misschien niet prettig meer, maar voor je baby kan het geen kwaad.

Nee dat is niet waar, de kleine zit goed beschermt in je baarmoeder, als jij graag op je buik slaapt is dat geen enkel probleem.

Nee, da's niet waar. Zolang het lekker ligt mag je gerust op je buik liggen. Je kindje is prima beschermd. Zelfs eem val van de trap bijvoorbeeld is meestal geen reden tot grote paniek (wel tot een extra controle) Je zult op een gegeven moment wel merken dat het gewoon niet meer lekker ligt. Aan het eind van de zwangerschap is het sowieso zoeken naar een lekkere lighouding, meestal lig je dan op je zij, eventueel met kussentjes in je knieen, onder je buik en in je rug.

Nog even extra aanvulling op vorige goede antwoorden. Ik heb het laatst door een verloskundige horen uitleggen op een hele mooie manier. Stel je voor dat je een ballon vult met water en daar een knikker in doet. Als je schud of duwt tegen die ballon heeft die knikker daar geen last van. In de eerste maanden van de zwangerschap kun je het je zo voorstellen. Het minikindje zit in je baarmoeder met vruchtwater. Je kunt dus rustig op je buik slapen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100