Wanneer krijgt een baby zijn/haar uiteindelijke oogkleur?

Weet jij het antwoord?

/2500

Tussen de derde en zesde maand word de kleur pas definitief

Bronnen:
http://aladin.bibliotheek.nl/aladin_detail...

De kleur van de ogen van een pasgeboren baby is nog moeilijk te bepalen omdat de meeste kindjes met blauwe of grijsblauwe ogen geboren worden. De meeste zwarte of Aziatische kinderen worden met donkere gewoonlijk bruine ogen geboren. De ogen van donkere kinderen zal waarschijnlijk donker blijven, terwijl de ogen van kinderen met een blanke huidskleur nog sterk kunnen veranderen. Pas tussen de derde tot zesde maand, soms zelfs nog later, zal de definitieve oogkleur blijken. Voor meer informatie: zie link

Bronnen:
http://aladin.bibliotheek.nl/aladin_detail...

hee. nou meestal tussen de 2e levensmaand en anderhalf jaar. mijn zoon is geboren met grijzen ogehn. na 2 maanden waren deze zo blauw als de zee. en na anderhalf jaar werd het normaal blauw. maar zo een groot verschil van blauw (daar start een baby meestal mee grijs blauw) naar bruin gebeurt binnen een half jaar.

Op deze site ben ik de volgende informatie tegengekomen: http://nl.wikipedia.org/wiki/Iris_(anatomie) Bepaling van de kleur van het oog De kleur van het oog is een erfelijke eigenschap die bepaald wordt door meerdere genen. De kleur van het oog van een zuigeling stabiliseert zich rond de zesde maand. Oogkleurverandering De kleur van het oog kan in de loop der tijd veranderen. De meeste blanke baby's hebben bij de geboorte blauwe ogen, die later kunnen veranderen in elke kleur. Na het derde levensjaar staat je oogkleur in principe vast. Maar oogkleurverandering komt heel frequent voor, namelijk door contact met zonlicht, net als de huid. Praktisch alle ogen die niet permanent bruin zijn worden bruiner door zonlicht. Zo kan iemand met groene ogen in de zomer veel bruine vlekken ontdekken. Bij blauwe ogen wordt het vaak een lichtbruine ring bij de pupil (en wordt vaak als een gele ring gezien). In de winter keert de normale kleur terug.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Iris_(anatomie)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100