Miskraam of niet?

Ik slik sinds 5 maanden geen pil meer. Vorige week ben ik 1 dag ongesteld geweest, en ik was al een aantal dagen over tijd.. Gister voelde ik weer buikpijn opkomen, en begon lichtelijk te vloeien. Vanmorgen was het weer bijna niks tot vanmiddag. Ik kreeg hevige buikkrampen, en ben direct naar de wc gegaan. Er kwamen een aantal bloedstolsels uit van 3 bij 3 cm. Ik heb al eerder 2 miskramen gehad, en ben nu paniekerig.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Niemand kan jou hier op deze vraag een antwoord geven. Bel een verloskundige / vroedvrouw of huisarts en geef aan wat je hier vertelt en zeg er duidelijk bij dat je er paniekerig bent. Een goede arts luistert naar je en laat een echo maken, om je gerust te stellen. Toegevoegd na 1 minuut: En laat je niet afpoeieren om gewoon een maand af te wachten

Rare vraag misschien, maar heb je de stolsels opgevangen? Je huisarts kan dan namelijk beoordelen of er een vruchtje in zat. Het kan natuurlijk een innestelingsbloeding zijn, de tijd zal het leren. Heb je een test gedaan nadat je overtijd was? Ik kan me voorstellen dat je paniekerig bent. Heel veel sterkte!

Hee Luna, allereerst vind ik het verschrikkelijk wat je overkomen is, ik herken dit want heb hetzelfde meegemaakt, 2 miskramen waarvan de 3e niet helemaal zeker. Bij mij was dit de eerste keer zo, een grote bloedstolsel van zo'n 6 cm ongeveer. Ik voelde een bel opblazen en op het toilet viel het eruit! Het begon als vloeien regelmatig en uiteindelijk ging het mis. Het lijkt mij overduidelijk een miskraam maar ik zou dit met een verloskundige bespreken want ik ben geen verloskundige. Heel veel sterkte ermee, ik hoop natuurlijk dat ik er heel ver naast zit en dat het goed komt, beter als bij mij.

Vroege miskramen komen betrekkelijk vaak voor: bij tenminste één op de tien zwangerschappen is er sprake van. Omdat een aanlegstoornis van de zwangerschap of het afsterven van de vrucht de oorzaak is van een miskraam, is behandeling nooit mogelijk. Het is altijd verstandig het verloren weefsel (vruchtzakje of stolsels) te bewaren, zodat beoordeeld kan worden of het inderdaad om een miskraam gaat. In bijgaand artikel, onder het hoofdstuk "afwachten" vind je informatie over de aard van bloedstolsels bij een miskraam en het verschil tussen stolsels en vruchtzakje. Als je niets bewaard hebt, dan zal het moeilijk vast te stellen zijn, ook door een dokter. Als je toch nog paniekerig bent, omdat je er van overtuigd bent zwanger te zijn en je het allemaal niet weet: HUP naar de dokter. Toegevoegd na 17 seconden: http://www.gezondheid.be/index.cfm?fuseaction=art&art_id=1044

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100