Heeft iemand misschien het volgende ook ervaren?

ik ben 24 weken zwanger,maar op de echo was niets te zien. ik voel wel alle bewegingen en mijn buikje is flink gegroeid. iedereen ziet dat ik zwanger ben, want ze vragen dat steeds weer.

Weet jij het antwoord?

/2500

Als je 24 weken zwanger bent is er al bijna sprake van een levensvatbaar kind! Dat moet te zien zijn! Direct naar de huisarts! Want of de echo is kapot of jij hebt een ander probleem!

Na 3 maanden zwangerschap is er via een uitwendige echo al van alles te zien, met een interne echo vanaf 5 weken. Er was niets te zien dus er is geen zwangerschap. Dan is er eigenlijk maar 1 mogelijkheid: schijnzwangerschap. Een echo wordt altijd afgenomen door een verloskundige of gynaecoloog, ik neem aan dat deze al het een en ander met je besproken heeft want dat is natuurlijk wel de normale gang van zaken. Bij een schijnzwangerschap kan een vrouw vrijwel alle symptomen van een gewone zwangerschap hebben maar deze is niet zwanger. De meest voorkomende reden van schijnzwangerschap is dat de vrouw teveel bezig is met zwanger te raken. Doordat je zelf gaat/wil geloven dat je zwanger bent, gaat je lichaam dit ook geloven en daarom krijg je last van de symptomen. Ik denk dat het verstandig is om dit nog eens met je arts te bespreken.

Dat klinkt als een schijnzwangerschap. (Pseudokyesis). Van alle manieren die er zijn om een zwangerschap vast te stellen, is de echo echt de enige echt betrouwbare manier om het honderd procent zeker te weten, en als daar niets op te zien is weet je een ding zeker : je bent NIET zwanger. Waarom sommige schijnzwangere vrouwen 'leven' voelen weten we wel ; dat zijn beweingen van de darmen die soms gewoon niet van kindsbewegingen te onderscheiden zijn. Maar waarom sommige schijnzewangere vrouwen ook een buik krijgen weten we niet. Ze kunnen echter een vrijwel 'voldragen' buik krijgen. Een namaak-bevalling eindigt helaas niet elke schijnzwangerschap ; het is echt een groot medisch raadsel, en ook niet iets waar je 123 vanaf bent. Laat je doorverwijzen naar een goede psycholoog, want je hebt nog een lange, lange weg te gaan. Overigens is de oorzaak voor een schijnzwangerschap niet altijd 100 % psychisch ; er kunnen zeker ook lichamelijke (hormonale) factoren een rol spelen in het proces. Toegevoegd na 5 minuten: Tot mijn verbazing is er heel erg weinig tot niets over schijnzwangerschap te vinden op Internet, althans, niet in het nederlandstalige deel.

Bronnen:
http://en.wikipedia.org/wiki/False_pregnancy
http://www.gezondheidsplein.nl/aandoeninge...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100