wat te doen als je dochter 16 is en zwanger is ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Rustig blijven en praten

Inderdaad met haar praten. Eventueel samen naar de Fiom gaan om te praten. Hierbij een goede link naar site van Fiom. Het kan natuurlijk ook geen kwaad om hier zelf met een andere volwassene over te kunnen praten, want daar heb jij wellicht ook behoefte aan. Eventueel 'ervaringsdeskundigen'. Toegevoegd na 6 uur: Hoewel de link Tienermoeders misschien anders doet vermoeden is FIOM er om alle opties te bespreken die er zijn, dus kind houden, maar ook adoptie of abortus.

Bronnen:
http://www.fiom.nl/Hulp_bij_ongewenste_zwa...

Probeer haar zo goed mogelijk op te vangen, door haar geestelijk en lichaamlijk te sparen, er met haar over te praten, want ook zij zal het er wel moeilijk mee hebben, en natuurlijk lichaamlijk de verzorging geven die een zwangere vrouw nodig heeft, dus liefdevol opvangen en verzorgen, dan heeft ze een prettige zwangerschap en hopen dat er een gezonde baby komt dan word je heel trotse grootouders en dat is werkelijk fantastisch. veel liefde.

Vooral heel veel steunen en veel praten. Alle voors en na's overwegen.

probeer haar zo veelmogelijk steun en hulp te geven als je dat niet doet zal ze altijd een nare jeugd achter zig laten

Tja, Oma, moet ik je feliciteren of is er diepe ellende. In ieder geval Samen naar Fiom. Jij kent je dochter t beste. Is ze klaar, instaat om het moederschap op zich te nemen. Wil de 'vader' en 'moeder' het ouderschap op zich nemen, het kind afstaan of de zwangerschap afbreken. Dat is hun keus, waar je helaas geen enkele invloed op hebt. Maar ben jij klaar voor het grootmoederschap. Hoe reageren je overige kinderen? Is zwangerschap uit vrije wil, geen dwang, loverboy situatie? Wil jij je dochter en kleinkind in huis opnemen? Ben je bereid je kleinkind op te voeden en als babysit op te treden? Hoe is de schoolsituatie? Wil zij een opleiding afmaken? Wil jij dit en ben je bereid de komende 5 jaar een groot gedeelte van de zorg en opvoeding voor je rekening te nemen? Ben jij het met de stelling eens dat een zwangerschap op je 16e in Nederland niet 'normaal' is? En ben je bereid kritisch naar je zelf te kijken en je ernstig af te vragen hoe dit heeft kunnen gebeuren? Niet als verwijt, maar is het niet tijd dat je de hulp gaat inroepen bij een gezins of jeugdzorg om verdere escalatie in je gezin te voorkomen. Samen met gemeentelijke hulpinstantie vaststellen hoe jij je de toekomst ziet. Je dochter in huis met kleinkind, of dat, als je dochter en 'schoonzoon' zich volwassen genoeg vind om sexueel actief te zijn zij dan ook maar (met of zonder de biologische vader) een eigen woonruimte moet zoeken. Dus een voor jou meer een relatie op afstand. In alle gevallen, veel sterkte en wijsheid toegewenst.

Ik denk dat even belangrijk, zo niet belangrijker is wat je dochter zelf wilt?? Wil ze de baby houden, wil ze het weg laten halen en zo, ja kan dat nog, hoever is ze?? Is de vader in beeld en zo, ja hoe denkt hij erover?? Verder blijf achter je dochter staan, dat is heel belangrijk...overleg de mogelijkheden met elkaar en hoe de dingen er in de toekomt uit moeten gaan zien! Verder zijn er tal van organisaties voor tienermoeders, met cursussen en informatie avonden!

Bronnen:
http://baby-op-komst.nl/738/hulpverlening.html

ik weet dat het zwaar is, Maar steun haar! Zij heeft het hoogst waarschijnlijk nog zwaarder dan u, dus dan kan ze nog meer kritiek niet gebruiken. Steun haar en maak haar op een andere manier duidelijk dat het geen slimme actie was...

Abortus

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100