Hoe gevaarlijk is het nou echt om een 2de kindje te krijgen als je eerder een keizersnede hebt gehad en je 38 jaar bent?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Net zo 'gevaarlijk' als een tweede kindje krijgen na een normale bevalling en op die leeftijd. Het is nog niet echt oud, maar uiteraard ook niet meer echt piepjong, en de 'ideale leeftijd' is al wel een beetje voorbij, maar het moet nog makkelijk kunnen zonder al te veel kunst- en vliegwerk. Met de leeftijd (met name na je 36e) nemen de risico's jaar voor jaar toe, zowel op een moeilijkere bevalling als op afwijkingen bij het kindje en vroeggeboorte. Sommige daarvan kun je op voorhand laten testen (al dan niet met de consequenties die daar bij horen) maar het meeste moet je toch aan de voorzienigheid overlaten. Is je eerste keizersnee met erg veel complicaties gepaard gegaan, dan zou je met de gynaecoloog moeten overleggen of een natuurlijke bevalling een optie is of niet, en of je wellicht extra goed in de gaten gehouden moet worden. Je lichamelijke conditie speelt daar natuurlijk ook een rol bij. Maar in principe staat dat los van je leeftijd.

Op zich als je gezond bent, niets, maar het feit dat je deze vraag stelt, geeft aan dat er aanwijzingen zijn waardoor jij of je gynaecoloog twijfels heeft. Dus: bespreek je twijfels met hem, hij is de enige die jou kent en ook je lichamelijke gesteldheid

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100