Wanneer uiten mannen hun ware gevoel?

Mijn vriend ( waar ik een lat-relatie mee heb) heet 2 kids uit een vorig huwelijk, wat niet zo soepel verlopen is allemaal en hij ziet zijn kids ook niet meer. Hij geeft aan nooit geen kinderen meer te willen. Voor mij is de wens niet zo groot en heb het er ook nooit over. Vreemd genoeg, is hij de gene die zich nog vaak richt op zwangere buiken die voorbij komen lopen. Ook als ik een soort wijde blouse aan heb, zegt hij: je lijkt wel zwanger.
Op vakantie zijn we 3 weken heerlijk samen close en ontspannen geweest, en heeft hij weer wat ( onduidelijke) uitspraken gedaan mbt tot het onderwerp.
Zelfs het cafe waar we regelmatig kwamen zei hij tegen de barman, volgend jaar als we terug zijn is ze zwanger.
Terwijl ik nergens om heb gevraagd. Ik vind het niet erg die uitspraken, maar vraag me dan af hoe serieus ik het moet nemen.
Het hangt er wel vanaf bij hem hoe ontspannen hij is, en bv na wat biertjes zegt hij makkelijker van dat soort dingen. Ook dat hij van me houd enz.
In het normale leven is hij meer gestressd vanwege zijn werk.

Weet jij het antwoord?

/2500

Tj de enige tip die ik je kan geven is; Praat er toch over met hem. Kijk hoe serieus je het moet nemen weet ik ook niet ik ken hem tenslotte ook niet. Ik kan begrijpen dat hij misschien zegt van; ik wil nooit geen kinderen meer. Misschien zegt hij het omdat hij nooit meer die pijn/ellende mee wil maken. En misschien is het ook wel een 'grootspraak' Desondanks kan je er alleen achter komen door met hem er over te praten!

Onderzoek wat jouw onderliggende behoefte is om zijn gevoelige (vrouwelijke) kant meer te horen. De kunst is om erover in gesprek te gaan op een manier dat er dialoog ontstaat. Een hulp hierbij kan het boek "Geweldloze communicatie"zijn van Marshall Rosenberg. Ik gebruik het voor mijzelf, in mijn coaching en in mijn rol als vertrouwenspersoon. De dialoog gaat altijd in vier stappen en altijd in de ik-vorm en zonder oordeel. 1. Wat zie ik en hoor ik? in objectieve termen. 2. Wat voel ik (fysiologisch en niet verwarren met wat denk ik) 3. Wat wil ik? 4. En hoe ziet er dat dan uit. Als je dat naar elkaar doet met mededogen en ruimte, dan kom je een heel eind. Groei naar elkaar maar wordt nooit elkaars copy. Dat is saai. Courage!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100