Hoe kun je voorkomen dat anderen in je klas jaloers worden als je de beste bent in je klas qua sport en in bep. andere vakken?

Toegevoegd na 1 minuut:
En speciaal dus hierom: hoe voorkom je dat andere (jaloerse) leerlingen je dan proberen uit te dagen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Nagenoeg niet....maar je kan ze wel de ogen openen door min of meer openlijk jaloers op hun te worden op de sporten en of vakken die zoń ander weer beter kan....gewoon zoeken naar iets wat de ander beter doet. Ik ga ervan uit dat er altijd iets te vinden is dat de ander wel beter doet...en jaloersheid is deels een gevolg van zichzelf minder vinden door die ander. Door die ander op die punten te complimenteren geef je hem/haar meer zelfvertrouwen en minder reden tot jaloezie. Uitdagen zal dan ook minder worden.

Door ze bij jouw thuis uit te nodigen, bijv. voor het avondeten of een feestje.

vragen juist aan hun om met je mee te doen.. jij kan het ook niet helpen dat je beter bent..:-)) probeer een team te maken met hun met sport, ook hun het gevoel geven dat ze goed zijn

Jaloezie is het probleem van een ander. Blijf gewoon je best doen op school. Al zal je het verprutsen met alles, dan zijn ze weer jaloers op jouw stralende lach, je mooie ogen of jouw haar. Zo kunnen we nog wel een tijdje doorgaan. Blijf gewoon jezelf.

Je kunt niet voorkomen dat ze proberen om je uit te dagen, maar je kunt wel voorkomen dat je erop ingaat. Dus niet pochen met je prestaties, en je niet uit laten dagen; ze stoppen vanzelf een keer. Jaloezie is niet jouw probleem, maar dat van hen. Jij moet gewoon blijven doen wat je leuk vindt.

Iemand die jaloers wilt zijn, vindt altijd wel iets. Of ze vinden dat je te trots bent op je prestaties, maar als je zegt dat je er lang op gestudeerd hebt om het te kennen of kunnen, dan geloven ze het ook niet. Niet teveel aandacht aan geven, en anderen complimentjes geven, vor hun pluspunten. maakt niet uit of het om de haarkleur gaat of om hun lef om een spreekbeurt te houden of hun kleding. Zorg wel dat het eerlijk is, want anders val je zo door de mand

Door je gewoon wat minder in te spannen.

Ik kan me nog een jonge herinneren op de middelbare, die de beste was met gym en wiskunde en zoveel andere dingen (en er dan ook nog eens goed uitzag). Ik denk wel dat de grote meerderheid jaloers op hem zou zijn geweest toen... Maar juist door zijn bescheiden en lieve karakter was er niemand die hem uitdaagde, want iedereen wou gewoon bevriend met hem zijn. Misschien is het dus een goed idee om je bescheiden en lief te gedragen dan heeft ook niemand een reden om je uit te dagen!

als iemand erover praat vooral zelf niet doorpraten jaloers zullen ze altijd wel worden een beetje maar dan wrijf je het er tenminste niet in en ook praten over andere mooie dingen tijdens die sport als softbal sla je een homrun en iemand anders ook vooral ook dan die andere compliment geven maar niet zoals: mooie bal bijna net zo goed als ie van mij

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100