Bestaat er zoiets als 'teveel van iemand houden ' zo ja , hoe kan je dit verhelpen dan ?

Ik hou heel veel van mijn vriendin. Maar soms vraag ik me af of ze het wel leuk vind, zoveel aandacht, dat ik zoveel voor dr doe/koop enzo. Ik heb het er wel eens gevraagd, en ze zei dat het wat minder mocht. Hou ik 'teveel' van haar ? Kan ik dit verhelpen ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Misschien bestaat dit. Als je geluk te veel afhankelijk is van een ander, dan van je zelf.

Misschien bestaat dit. Als je geluk teveel afhankelijk is van een ander, dan van je zelf.

Misschien bestaat dit. Als je geluk teveel afhankelijk is van een ander, dan van jezelf.

Teveel houden van bestaat niet. Echte liefde is onbeperkt en geweldig om te ervaren. Wat je ermee doet kan echter wel teveel zijn. Je moet elkaar de ruimte laten. Liefde moet ook een beetje een spel blijven met een uitdaging voor beide partijen. Als je het haar te makkelijk maakt ben je geen uitdaging voor haar. Daarnaast moet je je ook afvragen of je niet teveel je eigen leven afhankelijk maakt van haar leven. Of je keuzes nog gebaseerd zijn op wie je zelf bent en wat je wil of dat alles draait om je vriendin. In dat laatste geval zal je je zelf kwijt raken en ook je geliefde. Mijn advies is wel om een stukje afstand te nemen. En niet teveel overladen met cadeaus of alles voor haar doen. Mocht je je er onzeker door voelen, is het misschien raadzaam om hier individueel eens met een therapeut over te praten.

Zou haar ook wat ruimte geven. Vooral als ze dit zelf al aangeeft aan jou dat ze dat wil. En kadootjes moeten geen gewoonte worden maar gewoon een leuke verassing. Dus gewoon heel soms of met speciale gelegenheden. Ben je zelf soms heel onzeker? Bang dat als je haar niet zoveel kadootjes en aandacht geeft, ze je misschien niet meer leuk zou gaan vinden? Ik hoop dat jullie eruit gaat komen.

Het is tof dat je dat doet!!! Alleen zelf ben ik zeer gevoelig persoon en heb ik gezien in relaties dat vrouwen altijd afstand nemen zodra jij te lief word... Dit is eigenlijk langs 2 kanten zo er moet een soort van "onzekerheid" zijn. Hoe meer zelfzeker je bent hoe meer spanning en die frictie onzekerheid er is in die relatie want je gaat niet meer de goedkeuring van je partner zoeken en je gaat minder jaloers zijn... Waardoor het mysterie en de onvoorspelbaarheid word behouden waar ze/hij in eerste instantie is op gevallen!!!!!!!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100