Hoe kan ik voorkomen dat mijn moeder mijn geld inpikt?

Ik kom er nu achter dat mijn moeder na de scheiding al mijn spaargeld op haar eigen naam heeft gezet. Ze haalt nog steeds zonder overleg regelmatig geld van mijn jongeren rekening af. Ik heb daar naar gevraagd en dan geeft ze verschillende redenen, maar daar klopt niets van.

Ik woon trouwens al een tijdje bij mijn vader en hoef van de rechtbank geen contact meer te hebben van mijn moeder. Maar ik heb nu een bijbaantje terwijl mijn moeder nog altijd aan mijn bankrekening kan komen en niet bij de bank wil regelen dat dat niet meer kan/mag.

Wat kan ik nu nog doen zodat mijn salaris en nieuwe spaargeld veilig zijn? kan ik mijn oude spaargeld terugkrijgen (mijn moeder weigert dat)? Ik wil eigenlijk niet weer naar de rechtbank om haar ouderlijk gezag te beperken

Weet jij het antwoord?

/2500

Misschien kan je met je vader iets regelen dat het geld tijdelijk op zijn rekening wordt gezet? Ik weet ook niet of dat kan, maar misschien dat er met de bank iets te regelen valt dat je moeder onteigent wordt van de rechten om jouw rekening te beheren. Een nieuwe rekening openen wordt denk ik moeilijk, dan zal je weer gedoe krijgen met de bank.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100