Ik hou dus teveel van mijn man en daardoor dreigt onze relatie nu stuk te lopen omdat ik hem verstikte. Wat moet ik doen? Besef het nu pas.

Ik beseft niet dat ik hem verstikte.Ik heb heel veel nagedacht de laatste dagen en gelezen en nu weet ik dat iedereen tijd nodig heeft voor zichzelf.Ik ook,maar ik kon die tijd hebben want mijn man werkt in de horeca en als hij dan eens de late had dan was ik af en toe blij dat ik de zetel voor mij alleen had.Maar als hij dan samen met mij vrij was dan verwachtte ik van hem dat hij ook echt bij mij was. Ik kon niet verdragen dat hij dan eens alleen een pintje ging drinken,dat hij op de zetel zat gewoon even met zijn ogen toe zonder te praten tegen mij.ik werd dan bang en dacht dat hij niet bij mij wou zijn en dat hij niet meer van mij hield. Maar juist doordat niet te beseffen heb ik hem verstikt en van mij weggeduwd.Vroeger werkte hij in de bouw en als hij dan gedaan had kwam hij meestal eerst thuis eten en dan gingen we ofwel samen ofwel hij alleen nog iets drinken en dan liet ik hem dat ook doen. Maar toen hij dan in de horeca ging werken,zag ik hem minder en werd ik bezitterig omdat ik het gewend was dat hij 's avonds meestal bij mij was.Maar het verschil was,dat hij nu ook vaak 's avonds moet werken en als hij dan 's avonds iets ging drinken hij zijn eigen tijd"had en nu moet hij dat op een andere moment doen
Ik besef het nu allemaal en ik wil het ook anders doen, hoop alleen dat hij ons de kans wil geven om opnieuw te beginnen en dat we erover kunnen praten hoe we het in de toekomst kunnen doen, zodat ieder zijn eigen tijd heeft zonder elkaar uit het oog te verliezen.

Weet jij het antwoord?

/2500

niemand mag een ander opeisen voor zichzelf. als je partner eigen activiteiten heeft, die passen binnen de afspraken van een normaal huwelijk, mag je dat als partner nooit in de weg staan. knap van je, dat je zelf die conclusie ook al trok. ik wens je succes, want neem maar van me aan, het is proces van vallen en opstaan.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100