mag een psycholoog gesprekken met kinderen van de zorgvrager, dit woordelijk vertellen tegen de zorgvrager Zonder toestemming van de kinderen?

Mijn man heeft gesprek gehad met de hulpverlener van zijn ma,
Daar heeft hij eerlijk vertelt hoe hij erover dacht. ( is het absoluut noet met zijn ma eens)
Aangegeven dat hij niet wilde dat het doorvertelt zou worden, dua werdt er afgesproken om het tussrn de muren te houden!
Nu blijkt dat de hulpverlener toch alles door heeft vertelt aan zijn moeder!
Mag dit?
En wat kunnen we nou het beste doen?

Weet jij het antwoord?

/2500

als het zwart op wit staat dat ze die afspraken hebben gemaakt is dat een contract breuk dan zou je een klacht kunnen indienen. en als het alleen een woord tegen woord is dan is het heel lullig maar dan kan je eigenlijk alleen haar aanspreken. dan kun je geen klacht indienen

Nee, ingevolge de medische geheimhoudigsplicht en de wet op de privacy en mag de hulpverlener niets doorvertellen.

De psycholoog heeft een relatie met de zorgvrager, maar niet met de kinderen van deze. Dus de medische geheimhoudingsplicht geldt alleen met zijn patiënt. Dus er geldt alleen het normale geheimhouding. Nu is waarschijnlijk het belang van de zorgvrager dus de moeder hoger geacht dan die van haar kinderen. De psycholoog had kunnen aanvoelen dat het gesprek in vertrouwen was en het 'kind' had kunnen weten dan de medische geheimhouding niet van toepassing was. Dus vooraf toestemming vragen was niet nodig. Dus het mocht wel. Toegevoegd na 3 minuten: Maar netjes is het niet en een klacht in dienen zal helpen. Vraag ook even op aan welke regels de psycholoog zich verbonden aan heeft. Dan weet je waar je de klacht naar toe mag sturen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100