Presteert iemand die een relatie heeft beter dan een single op school?

Nadat ik naar anderen mensen heb gekeken viel mij op dat ze beter gingen presteren met een relatie. Heb ik gelijk?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik denk dat er twee kanten aan het verhaal zitten. Het heeft een positief effect op de persoon zelf. Maar stel dat het uit gaat? De gevolgen zijn vaak desastreus, je kan dan beter single blijven ;)

Iemand, die zich lekker in zijn vel voelt, presteert op alle vlakken beter. Dus ook op school. Een relatie hebben kan resulteren in een prettiger gevoel. Dus werkt prestatieverhogend. Echter een relatie kan ook voor gedoe zorgen en dan werkt het weer averechts. Bovendien kan een single persoon zich ook prima voelen. Voor dat gevoel is niet perse een relatie nodig.

Onzin mensen die geen zorgen en sleur van een relatie aam hun kop hebben presteren juist beter dan mensen die een relatie hebben Je zou maar net ruzie hebben thuis of in scheiding liggen Heem van mij aan je presteert dan minder dan normaal

ja volgens mij wel, want toen ik een vriendin had kon ik me gewoon veel beter concentreren, je gaat ook minder letten op de jongens/meisjes omdat je toch al een vriendin hebt. dus het zou onlogisch zijn als je je juist minder gaat concentreren. maarja je kan altijd in gedachten verzinken als je aan die persoon denkt.

dat hangt af van de persoon want er zijn ook mensen die in een relatie alleen maar aan hun vriend/vriendin denken en daarom zich niet meer concenteren op school en daar om juist slechter gaat presteren. maar het kan ook zijn zoals de antwoorden hierboven het hangt dus van de persoon zelf af

Als je je lekker in je vel voelt presteer je beter. Als je relatie minder gaat zal je met je hoofd daar mee bij zijn en dat kan dan ook wel gevolgen op je prestaties hebben. Het kan natuurlijk wel dat e zoveel aandacht en tijd besteed aan je relatie dat de rest erbij inschiet en dan werkt het averechts. In dat geval Is het beter om single te zijn. Dan kun je al je tijd en energie in je werk/ school besteden.

Iemand met een vaste relatie heeft bepaalde mogelijkheden om meer ontspannen op het proefwerk of examen te verschijnen en zo hogere punten te scoren. Dus ja. Zie bron.

Bronnen:
http://www.nu.nl/algemeen/662760/seks-voor...

Studenten die een relatie hebben zijn al met de toekomst bezig. Men kan elkaar steunen met de studierichting en de carriere. Gelijktijdig het aangename met het nuttige paren. Dat alles heeft een positieve invloed.

Nou ik merkte bij mijn klasgenoten dat ze vaak zoveel tijd kwijt waren aan die relatie dat schoolwerk juist verslechterde.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100