Waarom vallen mannen op veel jongere vrouwen, zijn hier wetenschappelijke onderzoeken naar gedaan?

Ik schrijf een artikel voor school over waarom mannen op veel jongere vrouwen vallen. Is dit iets psychisch, is er vaak sprake van een midlife crisis of is het echt uit liefde? Zijn hier onderzoeken naar gedaan en zo ja waar kun je die vinden? Ik hoop dat iemand mij kan helpen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Mensen zijn (net als alle andere dieren) instinctief gericht op overleving van de soort. Dit betekent dat mannen onbewust op zoek zijn naar manieren om nageslacht te verwekken. Dat kan het beste bij vruchtbare vrouwen. Een vrouw is vruchtbaar vanaf het moment dat ze gaat menstrueren. Daarna neemt de vruchtbaarheid af. Daarom voelen mannen zich instinctief aangetrokken tot jonge vrouwen.

Bronnen:
http://en.wikipedia.org/wiki/Fertility#Fem...
http://www.wittgenstein-portal.com/javier-...

Jongere vrouwen, in zeg maar de vruchtbare leeftijd, hebben hiervoor de uiterlijke kenmerken. Zandloper figuur, hoge ronde billen, pronte borsten, gladde gezichtshuid, strak velletje en vaak ook nog lang haar. Dat vinden wij mannen aantrekkelijk. Hang billen en bosten, plooien in het gezicht en kort haar, kan ook leuk zijn maar pas als we te oud zijn zodat de jonge, vruchtbare vrouwen geen interesse meer hebben.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100